Žene u konačnici 16., muški 22.

hrvatska_dortmundObje naše reprezentacije završile su nastup na ekipnom Svjetskom prvenstvu koje se proteklih sedam dana održavalo u Dortmundu. Ženska reprezentacija je u konačnici zauzela 16. mjesto, dok su muškarci na kraju zauzeli 22. poziciju.

U razigravanju za plasman od 13.-20. mjesta, naša ženska reprezentacija je nadvisila Švedsku 3:1. Tamara Boroš i Cornelia Molnar su pobijedile Danielu Moskovits 3:1, odnosno 3.0 u setovima, dok je na "trojci" Tian Yuan bila bolja od Linde Berstrom.

Počasni bod za Švedsku osvojila je Matilda Ekholm pobjedom nad Tamarom Boroš. U razigravanju od 13.-16. pozicije naša ekipa igrala je u znatno podmlađenom sastavu, tako da su priliku dobile Ivana Tubikanec i Petra Petek. U oba susreta naša ekipa doživjela je poraze. Prvo je Kineski Tajpeh bio bolji od naše ekipe 3:1, a počasni bod za našu ekipu osvojila je Tian Yuan, dok je u susretu za 15. mjesto od naše ekipe bila bolja Rusija 3:0.

Muška ekipa je igrala u razigravanju od 21.-24. pozicije. Prvo je pobijeđena ekipa Češke 3:2, a dva boda za našu ekipu je donio mladi Frane Tomislav Kojić pobjedama nad Lubomirom Jancarikom i Mihalom Obeslom 3:2 u setovima, dok je treći bod osvojio Andrej Gaćina na "trojci" u susretu s Antoninom Gavlasom. U susretu za 21. mjesto našu ekipu je svladala izabrana vrsta Španjolske 3:1. Bod za našu ekipu je osvojio Tomislav Kolarek pobjedom nad Alfredom Carnerosom 3:0 u setovima, dok su u preostalim susretima Jesus Cantero i Marc Duran bili bolji od Frane Tomislava Kojića i Tomislava Zubčića.