Boroš zapela na posljednjoj prepreci

tami_mladostTrećeg dana kvalifikacija za OI dobili smo prvih osam igrača koji su se plasirali na Igre. Na žalost, među njima nema nijednog našeg predstavnika, ali svakome od njih preostaju još dvije šanse za vađenje olimpijske vize. Najbliže prolasku bila je Tamara Boroš koja je došla do trećeg kola, odnosno odlučujućeg susreta za odlazak na Igre, u kojem je izgubila od Njemice Irene Ivančan 3:4.

Ivančan je povela 3:1 u setovima, Boroš izjednačila omjer na 3:3, međutim Boroš se dosta istrošila hvatajući vodstvo Ivančan, tako da je u sedmom, odlučujućem setu, Ivančan imala više svježine te riješila taj set u svoju korist 11:7. Prije susreta s Ivančan, Boroš je bila bolja od Gabrijele Feher (SER) 4:2 i Huang Mendes Lei 4:3 u setovima. Andrej Gaćina je u prvom kolu neočekivano lagano nadvisio Aleskandra Karakaševića 4:0 u setovima, ali je u drugom kolu poražen od Portugalca Joao Monteira 2:4, koji je kasnije i izborio plasman u London. Tian Yuan je u prvom kolu nadvisila Bjeloruskinju Alexandru Privalovu 4:3 u setovima, ali je u drugom kolu poražena od Francuskinje Xian Yi Fang 1:4 u setovima. Cornelia Molnar je zapela na prvoj prepreci. Poražena je od Bjeloruskinje Veronike Pavlovich 2:4 u setovima.

Danas svi naši predstavnici igraju još jedan turnir, istog formata kao i jučer. Također će osam igrača na kraju današnjeg programa izboriti vize za London. Vjerujemo da će među njima biti i naših predstavnika.