Dr.Časl i HASTK Mladost Iskon pobjedama krenuli u obranu naslova

tami_mladostDr.Časl i HASTK Mladost Iskon su pobjedama na gostovanjima krenuli u obranu naslova prvaka Hrvatske. Dr.Časl je s 4:1 nadvisio u GSTK Zagreb, dok su Mladostašice slavile istim rezultatom na gostovanju u Varaždinu kod istoimenog domaćina.

GSTK Zagreb - Dr.Časl 1:4

Trener GSTK Zagreba, Neven Karković pokušao je iznenaditi kolegu sa suprotne strane Darka Arapovića postavljanjem (žrtvovanjem) Ivana Zeljka na nominalno najjačeg igrača, tako da je meč otvoren susretom između Ivana Zeljka i Tan Ruiwua. Tan je očekivano slavio 3:0 i doveo svoju ekipu u vodstvo. U drugom susretu favorizirani Zeng Jia je "visio" u susretu sa Filipom Čipinom iz razloga što je Čipin imao vodstvo od 2:1 u setovima i 5:2 u četvrtom setu. Nakon tog vodstva Čipin je malo pao u igri, što je iskusni Zeng iskoristio i dobio susret 3:2 u setovima. Frane Tomislav Kojić je potvrdio, po već tko zna koji puta, da je "crna mačka" za Tomislava Kolareka. Kojić nije dopustio Kolareku ni trunku izgleda te je slavio s uvjerljivih 3:0 u setovima. U igri parova susreli su se Kojić i Čipin s jedne strane, te Tan i Kolarek s druge strane. Prva dva seta riješena su rezultatom 11:3, ali je epilog nakon ta dva odigrana seta bio 1:1 u setovima. U trećem setu igralo se poen za poen, ali su igrači Dr.Časla u konačnici taj set riješili u svoju korist rezultatom 11:9, nakon čega je četvrti set bio samo formalnost, tako da su nakon igre parova gosti sa Dedića vodili 3:1. Četvrti bod osvojio je Zeng Jia u susretu sa Ivanom Zeljkom. Zeng je slavio 3:1 u setovima, uz napomenu da je Zeng svoje setove osvajao glatko, dok je Zeljko za osvajanje trećeg seta trebao osvojiti čak 21 poen.

Uzvratni susret igra se u srijedu u 15:00 sati u dvorani Osnovne škole Kreativan razvoj.

ZELJKO Ivan - TAN Ruiwu 0:3 (-7,-11,-2,,), ČIPIN Filip - ZENG Jia 2:3 (6,-6,5,-8,-4), KOJIĆ Frane Tomislav - KOLAREK Tomislav 3:0 (10,9,8,,), ČIPIN Filip,KOJIĆ Frane Tomislav - TAN Ruiwu,KOLAREK Tomislav 1:3 (-3,3,-9,-7,), ZELJKO Ivan - ZENG Jia 1:3 (-6,-6,19,-3,), ,

Varaždin - HASTK Mladost Iskon   1:4

Mladostašice su teže nego što to rezultat pokazuje došle do prve pobjede u Varaždinu. Gledali smo sjajan susret, dostojan finala doigravanja, sa mnoštvom preokreta, propuštenih prilika i "vraćanja iz mrtvih", između naše dvije trenutno najbolje ekipe. Meč je otvoren susretom Petre Petek i Yoshide Mitsuki. Prva tri seta završena su u rekordno kratkom vremenu. Prvi i treći osvojila je Yoshida, dok je u drugom uvjerljivo slavila Petek. U četvrtom setu je Petek povela 7:1, Yoshida došla do 9:10, ali je Petek ipak uspjela iščupati četvrti set. U petom setu gledali smo pravu dramu. Yoshida je povela 8:4, Petek preokrenula rezultat u svoju korist te je povela s 9:8, ali je Yoshida odigrala znatno mirnije završna tri poena i dobila taj set 11:9. U drugom susretu Tamara Boroš se lagano obračunala sa Anjom Novak te je dovela Mladostašice u vodstvo 2:0. U trećem susretu gledali smo, ne odveć kvalitetan, ali vrlo uzbudljiv i napet susret između iskusne Bojane Poljak i mlade Mateje Jeger. Jeger je u prvom setu imala čak pet set lopti, ali Poljak je spasila svih pet, dok je svoju prvu set loptu realizirala i povela 1:0 u setovima. Jeger je dobila sljedeća dva seta relativno lagano, ali je u četvrtom setu neobjašnjivo pala te je Poljak lakoćom osvojila četvrti set i poravnala omjer u setovima na 2:2. U petom setu Jeger je povela 5:2, Poljak sustigla Jeger kod rezultat 5:5 te se do kraja susreta igralo poen za poen gdje su se igračice naizmjenično smijenjivale u vodstvu. Poljak je iskoristila svoju četvrt meč-loptu, dok je u međuvremenu Jeger propustila dvije meč lopte. U igri parova Poljak i Petek su znatno bolje započele susret od Boroš i Yoshide te se dobile prvi set 11:8. U slijedeća tri seta dominirale su Mladostašice te su sva tri seta riješile u svoju korist, povečavši vodstvo na 3:1. U petom susretu Petra Petek je imala na "konopcima" Tamaru Boroš. Petek je propustila vodstvo od 2:0 u setovima i 7:4 u trećem setu. Boroš je nakon toga odigrala znatno bolje, preciznije i snažnije te je serijom od 7:0 dobila treći set, nakon čega je relativno lagano dobila i slijedeća dva seta za pobjedu Mladostašica 4:1.

Uzvratni susret igra se u srijedu u 18:00 sati u dvorani Dom Lovro Ratković.

PETEK Petra - YOSHIDA Mitsuki 2:3 (-3,3,-6,9,-9), NOVAK Anja - BOROŠ Tamara 0:3 (-2,-4,-4,,), POLJAK Bojana - JEGER Mateja 3:2 (13,-6,-8,4,14), PETEK Petra,POLJAK Bojana - YOSHIDA Mitsuki,BOROŠ Tamara 1:3 (8,-4,-9,-9,), PETEK Petra - BOROŠ Tamara 2:3 (9,10,-7,-6,-7), ,