Andrej Gaćina izborio London

gacinaAndrej Gaćina je izborio plasman na Olimpijske Igre u Londonu, plasiravši se u četrvtzavršnicu olimpijskog kvalifikacijskog turnira koji se održava u Dohi. Gaćina je u izlučnom susretu koji je vodio u London, nadvisio Čeha Sergeya Prokopcova 4:3 u setovima. Gaćina je tijekom cijelog susreta imao set prednosti, Prokopcov je uporno sustizao prednost Gaćine, ali je Gaćina u sedmom odlučujućem setu bio smireniji i precizniji te je pobjedom od 11:6 ostvario veliki uspjeh - plasman na Olimpijske Igre u London.

Gaćina je pokazao da je u vrlo dobroj formi već tijekom borbi u kvalifikacijskoj skupini. Gaćina je sigurno krenuo u turnir, ostvarivši tri uvjerljive pobjede sa po 4:0 u setovima. Redom su "padali" Andrei Filimon (ROU), Ahmed Saleh (EGY) i Alhajjai Nasser (QAT). U prvom kolu glavnog turnira Gaćina je s 4:2 nadvisio mladog Danca kaspera Sternberga.

Nažalost, Tomislav Kolarek i Tamara Boroš nisu uspjeli izboriti vizu za London. Boroš je u skupini pobijedila Asyu Kasabovu (BUL) s 4:1 u setovima, dok je Kazahstanku Natalyu Sladkovu nadvisila 4:0 u setovima. Jedini poraz u skupini Boroš je doživjela od Španjolke Sare Ramirez 3:4 u setovima. U prvom kolu glavnog turnira Boroš je poražena od Tetyane Bilenko (bivša Sorochinska) također s 3:4 u setovima, te je izgubila sve šanse da odvede našu ekipu u London.. 

Tomislav Kolarek je imao plasman u glavni turnir na dlanu, ali je kao u onoj staroj priči o kravi i prolivenom mlijeku, Kolarek propustio ulaznicu na glavni turnir. Naime, Kolarek je zabilježio tri pobjede u skupini, ali ga je poraz u posljednjem kolu od "Slovaka" Wang Yanga koštao prolaska u glavni turnir. Koalreku je u susretu sa Wangom trebao samo jedan set da prođe skupinu jer je Ukrajinca Yaroslava Zhmudenka svladao 4:1 u setovima, dok je Zhmudenko je rezultatom 4:0 nadvisio Wang Yanga. Nažalost, Wang je s 4:0 bio bolji od Koalreka, tako da je Kolarek u krugu tri igrača bio najslabiji te je ispao iz daljnjeg natjecanja.