Ivana Tubikanec osvojila tri medalje u Slovačkoj

tubi_1309102Ivana Tubikanec je osvojila tri medalje na otvorenom juniorskom prvenstvu Slovačke koje se krajem proteklog tjedna održavalo u slovačkom Senecu. Tubikanec je osvojila srerbnu medalju u ekipnoj konkurenciji, kojoj je pridodala dvije bronce u pojedinačnoj konkurenciji i i konkurenciji parova.

 

EKIPNO

 

Ženska juniorska reprezentacija je osvojila drugo mjesto, izgubivši u finalu od kombinirane ekipe Hong Kong/Srbija 0:3. U poluzavršnici naše djevojke su nadvisile Srbiju 3:1, sa dvije pobjede Mateje Jeger i jednom Lee Rakovac. U četvrtzavršnici djevojke su  bile bolje od Indije A 3:0. U skupini je osvojeno prvo mjesto bez većih problema. Pobijeđene su Italija, Indija B i Slovačka C. Juniori nažalost nisu imali previše sreće. U drugom susretu kvalifikacijske skupine igranom protiv Srbije ozlijedio se Luka Fučec koji je morao predati sve preostale susrete. Tako je naša reprezentacija nesretnim spletom okolnosti u "krugu" izgubila prvo mjesto u skupini. Pobijeđene su ekipe Rumunjske 3:1 i Češke 3:2, dok nas je nesretni poraz sa Srbijom od 1:3 koštao plasmana u završnicu.

POJEDINAČNO

U konkurenciji juniorki Ivana Tubikanec je osvojila odlično treće mjesto. Tubikanec je poražena u poluzavršnici od Slovenke Alex Galič 2:4 u setovima. Na putu do poluzavršnice Tubikanec je nadvisila Čehinju Karin Adamkovu 4:2, Talijanku Chiarru Colantoni 4:0 te u četvrtzavršnici Aliz Đurčik iz Srbije 4:2 u setovima. Lea Rakovac i Mateja Jeger su poražene u četvrtzavršnici na gotovo identičan način. Obje su poražene u sedmom, odlučujućem setu rezultatom 9:11. Rakovac je poražena od Galič, dok je Jeger izgubila od Poljakinje Sandre Wabik. U konkurenciji parova Ivana Tubikanec i Lea Rakovac su izborile poluzavršnicu, gdje su poražene 2:3 od Aleksandre Radonjić i Aliz Đurčik.

U pojedinačnoj konkurenciji  Filip Zeljko i Tomislav Pucar su izborili plasman u osminu završnice gdje su poraženi od Francuza Alexandre Cassana (2:4) odnoso Brazilca Erica Joutia (1:4). U igri parova Pucar i Zeljko su izborili četvrtzavršnicu gdje su poraženi Čeha Ondre Bajgera i Michala Benesa 1:3 u setovima.