Tomislav Pucar i Dorina Srebrnjak slavili u Zagrebu

tomo_pucar2U Zagrebu, u organizaciji zagrebačkog Trans Agrama odigran je Top 12 za juniore i juniorke. U konkurenciji juniora očekivano je slavio član GSTK Zagreba Tomislav Pucar, dok je u konkurenciji juniorki pomalo neočekivano najbolja bila Dorina Srebrnjak, članica ŽSTK Pule.

Pucar je omjerom 11:0 sasvim zasluženo osvojio prvo mjesto na tuirniru. Drugi je bio njegov klupski kolega Filip Zeljko omjerom 10:1. I Pucar i Zeljko su igrama tijekom cijelog turnira pokazali i dokazali da su trenutno dva naša najbolja juniora. O trećem mjestu odlučivao je međusobni susret člana Splita Vedrana Bakača i Franje Josipa Marelje iz GSTK Zagreba koji su turnir završili omjerom 8:3. Bakač je susret dobio rezultatom 3:2 u setovima, te je posve zasluženo zauzeo mjesto na pobjedničkom postolju. Dominaciju igrača GSTK Zagreba upotpunio je Leon Šamec koji je omjerom 6:5 zauzeo peto mjesto. Isti omjer, ali i izgubljen međusobni susret, imao je član Dugog Sela Matej Murat za kojeg je osvajanje šestog mjesta vrlo lijep uspjeh u ovoj konkurenciji. Pomalo je razočarao Ivan Jardas (GSTK Zagreb) koji je zauzeo sedmo mjesto omjerom 5:6. Od Jardasa, koji je vrlo dobro odigrao turnire u studenom (Varaždin i Tova), očekivali smo znatno više od sedmog mjesta. Od osmog do desetog mjesta plasirali su se tri igrača koja su turnir završila omjerom 3:8. Najs(p)retniji u tom „krugu“ bio je član Velike Gorice Stanfar Dominik Križan, dok su se iza njega plasirali član riječkog Kvarnera Duško Marijan Morić i član varaždinkog Igea Željezničara Martin Vidaček. Jedanaesto mjesto je zauzeo najmlađi igrač na turniru Velikogoričan Martin Petrović, dok je svih jedanaest poraza zabilježio Dominik Orešković (GSTK Zagreb).

Kod juniorki pomalo neočekivano je slavila Puljanka Dorina Srebrnjak. Srebrnjak je turnir završila omjerom 10:1, te je vrlo uvjerljivo osvojila prvo mjesto. Jedini poraz Srebrnjak je doživjela od Ane Švarc, ali tek u desetom kolu kada je već bilo jasno da će osvojiti turnir. Drugo mjesto je, također neočekivano, osvojila članica Šenkovca Ema Toplek koja je turnir završila omjerom 8:3. Isti omjer je imala i članica Dr.Časla Ana Švarc koja je poražena od Toplek 2:3 u setovima, tako da je Švarc zauzela treće mjesto. Četvrta je bila Zabočanka Klara Cakol koja je turnir završila za nju respektabilnim omjerom 7:4. Istim omjerom, ali i porazom u međusobnom susretu, turnir je na petom mjestu završila članica Dr.Časla Paula Markati. Odličan rezultat je ostvarila Vinkovčanka Vlatka Vrdoljak koja je turnir završila pozitivnim omjerom 6:5, što je bilo dovoljno za šesto mjesto. Na sedmom mjestu je turnir završila članica Olimpije Yasake Petra Petrinšak istim omjerom kao i Vrdoljak. Osma je bila članica drugog osječkog kluba, Vodovoda, Justina Mihaljević koja je završila turnir omjerom 4:7. Nakon Mihaljević, od devetog do dvanaestog mjesta plasirale su se redom Anamarija Horvat (Bjelovar, 3:8), Ena Botić (Lokomotiva, 3:8), Dina Ratajec (Varaždin, 2:9) i Ema Malešević (Bjelovar, 2:9).