Poljakinje na Savi

partyka2U utorak će na Savi, u dvorani Dom Lovro Ratković, stolnotenisačice Hrvatske dočekati reprezentaciju Poljske u sklopu četvrtog kola kvalifikacija za nastup na prvenstvu Europe. Izbornik Neven Cegnar je za susret u Zagrebu pozvao Corneliu Vaidu, Tian Yuan, Mateju Jeger, Leu Rakovac i Ivanu Tubikanec. Poljska će u Zagreb doći u najjačem „poljskom sastavu“.

Naime, najavljene su Natalia Prtyka (65), Katarzyna Grzybowska (154), Magdalena Szczerzakowska (226) i Marta Golota (287), dok dolazak njihove najbolje igračice sa svjetske rangliste Kineskinje Li Qian (29) nije najavljen. Međutim, kako i izbornik Neven Cegnar kaže, tek će se sutra po dolasku poljske ekipe vidjeti s kojim sastavom raspolaže poljski izbornik. Našim reprezentativkama je to vrlo bitan susret, jer bi u slučaju pobjede naše reprezentativke došle na korak do plasmana u prvu grupu na sljedećem EP koje će se održati u austrijskom Scwechatu u listopadu ove godine. Susret počinje u utorak u 19:00 u stolnoteniskoj dvorani Dom Lovro Ratković.

U isto vrijeme će u Ateni naša muška reprezentacija pokušati osigurati jedno od prva dva mjesta u kvalifikacijskoj skupini koje donosi i nešto lakši ždrijeb na prvenstvu Europe. Izbornik Zvonimir Korenić je u Atenu poveo najjači sastav, što znači da će na put Andrej Gaćina, Tan Ruiwu, Tomislav Koalrek i Roko Tošić. Tošić još vuče ozljedu leđa s pro toura u Austriji, ali su očekivanja kako će nakon nekoliko tretmana bol popustiti, te će Tošić biti spreman za nastup. Grci na svom terenu nastupaju u izuzetno jakom sastavu. Uz njihovog najboljeg igrača svih vremena Kalinoksa Kreange (65), sastav čine vrlo neugodni lovac Panagiotis Gionis (42), te dva Konstantinosa; Papageorgiu (155) i Lagogiannis (255). Susret počinje sutra u 18:00 sati, a može se pratiti na livescoringu Ettu-a.