Održan pokazni trening u Šibeniku

cenga_sibenikStolnoteniski klub Šibenik ugostio je voditelja razvoja Hrvatskog Stolnoteniskog Saveza, Renata Čengića, koji je danas održao stručni seminar i pokazni trening HSTS-a u prostorijama šibenskih stolnotenisača na Šubićevcu.
Trener Čengić je, u radu s djecom, trenerima davao savjete kako djecu trenirati u kojim fazama razvoja i znanja. Također im je pokazao tehnike kojima djecu mogu podučiti boljem igranju stolnog tenisa s više motivacije i vještine.


- Šibenik je nama u HSTS-u vrlo bitan grad jer želimo potaknuti razvoj našega sporta u županiji. Pogledajte, stolni tenis je na razini države četvrti sport po masovnosti što znači da ga stvarno igra veliki broj igrača u razvijenijim stolnoteniskim sredinama. Mi želimo Šibenik također staviti na stolnotenisku mapu u Hrvatskoj te pomoći u osnivanju županijskog saveza jer bi tada Šibenčani mogli ozbiljnije djelovati i prema Stolnoteniskom savezu i prema Olimpijskom odboru – objasnio je Čengić razloge svog dolaska u Šibenik.
Čengić je objašnjavao pokretačima ove šibenske sportske pozitivne priče kako trebaju djelovati. Naime, on smatra kako treba dovesti najmanje stotinjak djece igrača, proširiti bazu, a od te djece, najmanje će 15-ak biti talentirano, a neki od njih će i napraviti rezultate na državnoj razini.
- Stolnoteniski savez može pomoći klubu u Šibeniku, dapače, pomažemo koliko možemo, danas sam donio loptice, rekete, gume za rekete, ali za neke veće stvari jednostavno nemamo novca – rekao je Čengić te dodao – U Šibeniku nije bilo kluba 25 godina, pa će tako Šibenčanima trebati određeno vrijeme da se formiraju i stasaju u jedan ozbiljan sportski klub koji će jednog dana možda davati i prvake.
Podsjetimo, Stolnoteniski klub Šibenik osnovalo je nekoliko entuzijasta među kojima su se našli Marko Petković koj je ujedno i predsjednik kluba, Damir Čular, profesor kineziologije, bivši juniorski reprezentativac Jugoslavije, Toni Stošić koji je tajnik kluba, ujedno i trener u klubu, te barba Stipe Bogdan, kako ga svi nazivaju, dobri duh kluba.
- Stolnoteniski klub je nastao iz pukog entuzijazma, a ove godine smo organizirali ljetni turnir, odnosno turnir grada Šibenika na Starom Pazaru gdje je prošlo, što gledatelja, što igrača, sve skupa. tisuću ljudi što je velik uspjeh za ovaj naš sport. Taj turnir organizirali smo bez kune, posudili stolove od tehničke škole i krenuli s tom pričom – rekao je Marko Petković, predsjednik kluba.
U klubu napominju kako je ovo sport za sve uzraste, od 7 do 77 godina, jako je zabavan i koristan, kako za motoriku, tako i za ostale sportske vještine. Naravno, djeca se tu i druže jer se već skupio respektabilan broj djece na Šubićevcu. U klubu pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, a treninzi su utorkom i četvrtkom od 19 sati, a svakim danom mogu doći i rekreativci te zaigrati stolni tenis.

Prenijeto iz : www.šibenik.in