Starr poziva profesionalce i amatere na 7. VzPong

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin u subotu i nedjelju, 26. i 27. kolovoza, održat će se turnir za amatere i profesionalce 7. VzPong.

Natjecanje će se igrati u svim dobnim kategorijama, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji za registrirane igrače (profesionalce) i neregistrirane igrače (amatere). U prijavi treba obavezno navesti ime i prezime te godište igrača. Organizator turnira STK Starr osigurao je nagrade za sve sudionike i pobjednike. Igra se u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin (Arena), Šetalište Franje Tuđmana 1. Okvirna satnica po kategorijama biti će objavljena u četvrtak, 24. kolovoza, na web stranici www.stolni-tenis.com.hr.i na facebook stranici StaRR. U subotu će se održati turnir za amatere odnosno neregistrirane igrače s početkom u 9.30 sati i turnir u ping-pongu s početkom u 14 sati, a u nedjelju je turnir za registrirane igrače s početkom u 9.30 sati.
Prijave za turnir se primaju se do petka, 25. kolovoza, do 16.00 sati putem e-maila, za neregistrirane igrače na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., za registrirane igrače na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Kotizacija za nastup na turniru iznosi 60 kuna, a osim igranja uključuje i ručak (pizza).

Natjecanje će se održati u sljedećim kategorijama:
AMATERI-NEREGISTRIRANI IGRAČI (subota, 26. kolovoza, s početkom u 9.30)
1) KADETI - rođeni 2003. i mlađi
2) KADETKINJE - rođene 2003. i mlađe
3) SENIORI
4) SENIORKE
5) MLAĐI VETERANI - rođeni 1977. i stariji
6) STARIJI VETERANI - rođeni 1967. i stariji
7) VETERANKE - rođene 1977. i starije

REGISTRIRANI IGRAČI (nedjelja, 27. kolovoza, s početkom od 9.30)
1) NAJMLAĐI KADETI - rođeni 2007.i mlađi (registrirani i neregistrirani)
2) NAJMLAĐE KADETKINJE- rođene 2007. i mlađe (registrirani i neregistrirani)
3) KADETI-rođeni 2003. i mlađi
4) KADETKINJE-rođene 2003. i mlađe
5) SENIORI
6) SENIORKE

PING-PONG TURNIR (subota, 26. kolovoza, 14 sati)
A) MUŠKI - nema ograničenja u godinama
B) ŽENE - nema ograničenja u godinama

Prijave na turnir
Prijave na turnir se primaju do pola sata prije početka turnira direktno na licu mjesta ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, te kontakt podatke (e-mail adresu i/ili broj telefona/mobitela). Pravo nastupa za stolnoteniski turnir i ping-pong turnir imaju svi igrači (registrirani i neregistrirani) koji se prijave do predviđenog roka. Natjecatelji će biti svrstani u skupine od po 3-4 igrača u kojima igraju svaki sa svakim. Prvo i drugoplasirani igrači nastavljaju natjecanje K.O. sustavom do konačne pobjede. Svi mečevi igraju se sa Stiga plastičnim lopticama.

Pravila ping pong natjecanja
Igra se s identičnim PING PONG reketima (popularno nazvani drvenjaci) koje će osigurati organizator, na dva dobivena seta do 15 bodova. U slučaju rezultata 14:14 ne postoji igranje na dva boda razlike. Svaki igrač ima dvije serve i jedanput u setu pravo najave igre za dva boda. Igra se i za treće mjesto.