Vodovod slavio u Zadru, prve pobjede za Dugo Selo

U 3. kolu HEP Superlige stolnotenisača Libertas Marinkolor, Zagreb, Split i Dugo Selo su ostvarili po dvije pobjede.

Pituri su nastavili uvjerljiv niz pobjeda s 3:0, dosad nisu niti jednom izgubili meč, pritom su ispustili dva seta. U ovom kolu su bili bolji od Požege i Slavonskog Broda, a sljedeće kolo im donosi derbi sa Starrom i Dugim Selom.
Zagreb je ostvario i četvrtu pobjedu ove sezone, za vikend su s uvjerljivih 3:0 bili bolji od Vodovoda i Cibalije. Split je očekivano slavio u Slavonskom Brodu, ali puno važniju pobjedu ostvario je u gostima kod Požege. To je ujedno bio i najneizvjesniji susret ovog kola. Split je bolje otvorio, Bakač je s 3:2 (6, 3, -7, -12, 6) pobijedio Jakelića, a potom je Mustapić s 3:0 nadigrao Matešu. No, nešto se pitalo i domaćina. Mihaljević je s 3:1 svladao Duplančića, a potom je Jakelić okrenuo meč s Mustapićem. Splitski igrač je vodio 2:1, ali to nije bilo dovoljno za potvrdu ukupne pobjede (-5 9, -6, 7, 5). No, da će bodovi put Splita pobrinuo se Bakač koji je s 3:0 nadigrao Matešu. Splićanima je ovo treći susret koji je završio u pet mečeva s tim da su dva su pobijedili, a trenutno imaju omjer pobjeda i poraza 3-2. Dugo Selo je upisalo prve pobjede ove sezone. U prva tri susreta poraženi su od Starra, Donata i Zagreba, a sad su sve naplatili u susretima sa Srdočima (3:0) i Pulom (3:1).
Lijep uspjeh s gostovanja u Zadru nosi Vodovod. Osječani su ostvarili uvjerljivu pobjedu kod Donata (3:0). Očito da Slavoncima leži morski zrak s obzirom da su kolo prije pobijedili i u Splitu. Na startu susreta Arbanas je s 3:2 (6, -7, 9, -7, 5) pobijedio Zubčića, najboljeg igrača Donata, te gurnuo svoju momčad prema pobjedi. U tom naletu Banek je s 3:0 bio bolji od Hreleca, a za kraj je Markotić potrdio dva boda svladavši Goju s 3:1.