Vukelja: Nema laganih suparnika na Euru

Juniorska i kadetska ženska reprezentacija odradila je pripreme u Slovačkoj, u stolnoteniskom centru Saša Dragaša, a posljednje dane prije početka omladinskog Europskog prvenstva uglavnom su provodili u Dugoj Resi odnosno Zagrebu.

Juniorke su pripreme u Slovačkoj odradile u krnjem sastavu, Klara Bardač i Sara Sušac su bile na maturalnom putovanju, tako da je izbornik Nikica Vukelja na raspolaganju imao Andreu Pavlović i Martu Vukelić. Leona Šantek otkazala je nastup na EP-u zbog upisa na fakultet.
- Ispalo je nespretno, ali to je više sila. Također, i sparinzi nisu bili prema očekivanju jer su Srbija i Slovačka otkazale dolazak. Naime, na Euru smo zajedno u skupini pa su odustali od zajedničkih priprema. No, to ne mora to ništa značiti. Lani smo imali savršene pripreme, pa nam je nedostajalo sreće na prvenstvu - istaknuo je izbornik Nikica Vukelja.
U skupini B Srbija je prvi nositelj, a onda su tu Hrvatska, Slovačka i Turska.
- Dosta jaki suparnici, prvi put da nema niti jedan lagan meč u skupini. Srbija je brončana s posljednjeg EP-a, Slovačka neugodna, a Turska izuzetna jaka. Nije da nemamo šanse, sigurno neće biti lako, ali za niti jednu reprezentaciju ne možemo reći da ćemo je sigurno svladati. Svi smo tu negdje, jedino možda Srbija sa Šurjan i Jokić iskače. Imaju više uspjeha na međunarodnom planu i iskustva od ostalih reprezentacija. No, ne treba se opterećivati skupinom, važno je ono poslije. Čeka nas dosta izjednačeno EP, osim Rusija koja je glavni favorit i branitelj naslova. Lani su osvojili EP, a ostali su u istom sastavu.
U pojedinačnom dijelu izbornik je istaknuo da će ovisiti o ždrijebu.
- Andrea nije među četiri nositelja, već je petoplasirana. No i to jamči lakši uvodni ždrijeb. Naprimjer, lani je među 16 dobila Tailakovu, ove godine bi trebala izbjeći najbolje. Pitanje je što je s Kineskinjama iz Azerbajdžana, nisu nigdje nastupale pola godine, a riječ je o neugodnim igračicama. Manje više nema nedodirljivih za nju, naprimjer protiv Šurjan i Dragoman je gubila, ali i pobjeđivala. Marta ako ponovi igru s ITTF turnira na Tajlandu bi mogla puno napraviti. Sara se digla tijekom sezone, u ekipnom će sigurno pomoći njena igra. Klara je uvijek solidna, nema oscilacija i može iznenaditi. Važno je za istaknuit da su sve tri, osim Andree, još i sljedeću godinu u juniorskoj konkurenciji.
U paru Pavlović će igrati s Mađaricom Harasztovich, Vukelić s Finkinjom Lundstrom, Bardač s Engleskinjom Bardsley, dok za Sušac još traže partnericu.
- Andrea i Fanni su dobro radile na treninzima, po meni bi trebale biti među četiri nositeljice. Mađarica je lani bila europska prvakinja u paru, Andrea prije tri godine u kadetskoj konkurenciji.
U mješovitim parovima Pavlović je s Belgijcem Devosom, Vukelić s Ticom, Bardač s Jakelićem, a Sušac s Krstevskim ili Banekom.
- Devos je ljevak, nije loš par, ne možemo reći da smo favoriti, ali nismo bez šansi. Svima će trebati malo sreće.
U Slovačkoj su bile i naše kadetkinje (Hana Arapović, Hanna Lončarević, Tena Kovaček i Ivona Štriga) predvođene izbornikom Darkom Arapovićem.
- Odličan centar od Saša Dragaša, stvarno je to vrhunski posložio, uvijek nam izlazi u susret i ovim putem mu se zahvaljujem. S nama su bili predstavnici Mađarske, BiH, Slovačke i još pojedini igrači iz drugih zemalja, kao i domaći sparinzi. Trenirali smo dvaput dnevno po tri sata - istaknuo je Arapović te dodao:
- Kao što sam već rekao ekipno neće biti lagano. Želja je da se vratimo u I. diviziju, no bez ikakvog pritiska, ovoj generaciji preostaje još jedna kadetska godina. U pojedinačnom Hana je sigurno među 16, dalje će dosta ovisiti o ždrijebu. Ima tri-četiri igračice koje su trenutno malo bolje i koje uostalom konkuriraju za zlato. Ostale tri naše predstavnice su po rankingu slabije, tako da bi ulazak među 32 svakako bio uspjeh. U parovima Hana je sa Zaderovom, dosad su uzele tri medalje na Pro Tourevima, svakako imamo očekivanja od te kombinacije - zaključio je.