Pucar: Postoji šansa za dobar rezultat na Euru

ITTF

Do početka pojedinačnog Europskog prvenstva u stolnom tenisu ostalo je nešto manje od tjedan dana (18-23. rujna), a naši stolnotenisači nalaze se u Opatiji. Jedan od njih je i Tomislav Pucar.

U pogonu je već dulje vrijeme, ligaški dio krenuo je polovicom kolovoza, a posljednji meč za Fuldu je igrao za vikend. Dosad je u Bundesligi ostvario tri pobjede i poraz. Nije loše za najjaču europsku ligu. Fulda je u četiri dosadašnja susreta, od toga tri u gostima, ostvarila dva poraza (3:2) i dvije pobjede (3:0) te drži peto mjesto.
- Prva dva meča bio sam dosta nervozan. Pogotovo prvi koji smo igrali s najjačom momčadi Borussijom Düsseldorf. Tu sam izgubio od Karlssona (3:1). Kasnije sam se opustio, bit će to još bolje s vremenom. Malo mi je bio i pritisak publike, mečevi se igraju pred punim dvoranama, u Düsseldorfu ih je bilo više od tisuću.
Publike ne nedostaje, znači i da je potražnja za autogramima veća?
- Ha, ha, je, ali imam uhodan stil. Potpisujem se kao liječnik, teško je to pročitati.
Seniori su trenutačno u Opatiji, prije toga su bili u Düsseldorfu, Zagrebu...
- U Düsseldorfu je bilo odlično, stvarno imaju odlične uvjete, sve je na jednom mjestu. I sve je uhodano. Jedino što sam tamo bio između dvije utakmice, tako da sam odradio samo pet treninga. I u Opatiji je super, jedino se moram naviknuti na Nittaku loptice s kojima će se igrati na EP-u.
A tamo možemo očekivati?
- Svakako postoji šansa za dobar rezultat. Već sam ranije spominjao Dyjasa i njegovu broncu od prije dvije godine, što je pokazatelj da se može do medalje uz dozu sreće, ždrijeb... Naravno, može se ispasti i mnogo ranije. Ima dosta igrača koji uz dobar dan mogu dogurati daleko. No, nisam o tome previše razmišljao, idemo korak po korak. Vjerojatno neću biti među 32 nositelja, trenutačno sam 34, jedino ako bude otkaza.
Nije bio previše optimističan da će se naći među 32. No, u međuvremenu Pucar je napredovao za jedno mjesto, naime zbog ozljede je otpao Portugalac Monteiro. Kako god, spreman je na sve.
- Prvo treba proći kvalifikacijsku skupinu, a ako prođem dalje, želja je da barem u 1. kolu ne dobijem nekog od najjačih Bolla, Ovtcharova...
Znači, Samsonov može, njega ste već pobjeđivali?
- Ha, ha, je, dobio sam ga, ali ne bih ga na startu.
Prije dvije godine za ulazak među 32 je izgubio od Grotha (4:3), koji je sada šesti nositelj, s tim da mu je pobjeda bila u rukama.
- Ako se dobro sjećam, imao sam jednu ili dvije meč-lopte.
Koga vidi na tronu?
- Definitivno Timu Bolla, nemam drugih imena.
Osim pojedinačnog dijela, okušat će se i u parovima s Tomislavom Franom Kojićem.
- Frane i ja igramo prvi put zajedno, nemamo prevelika očekivanja. Bit će to dobra prilika da se uigramo za Europske igre. S obzirom na to da je sustav igranja kao u Bundesligi očekivati je da ćemo nas dvojica biti u paru - zaključio je Pucar.