Dr. Časl kreće u obranu europskog naslova

Kreće stolnoteniska Liga prvakinja, u kojoj će hrvatski klub Dr. Časl braniti titulu prvaka.

Nakon lanjskog finala puštane su svakakve informacije, pa čak i da zagrebački klub neće braniti titulu, ali predsjedniku kluba Martinu Tinu Časlu proradio je inat te je za novu sezonu složio još jaču ekipu. Od lani su ostale Li Jie, Yu Fu i Doo Hoi Kem, a pojačanja su Ni Xia Lian, Hu Melek i Liu Gaoyang. Znači, za europske pojmove “dream team”. Tu su i dvije hrvatske igračice, Mirela Đurak i Dorina Srebrnjak, ali one će biti angažirane za ostala natjecanja. Istodobno i suparnici nisu mirovali te ove sezone možemo gledati još jaču Ligu prvakinja.
- Ovo je najjače izdanje najjačeg europskog klupskog natjecanja. Neke odlične igračice su opet na sceni, a od ove sezone angažirano je nekoliko kineskih A reprezentativki. Ova sezona je barem 30 do 40 posto jača nego lani. Uvijek “ubodem” kad je najteže, ha ha - kazao je predsjednik kluba Martin Tino Časl te ponovio svoju vječitu mantru da ga ne zanima drugo mjesto.
- Istina, igram da bih pobijedio. Drugi mogu biti jedino ako će se igrati Superkup odnosno sraz najboljeg europskog i kineskog kluba. Tu znam da ne mogu biti prvi. No, to je još u povojima, tek treba vidjeti hoće li se taj susret uspjeti organizirati. Ako ne ove godine, onda sljedeće.
Lanjski polufinalist poljski Tarnobrzeg se također pojačao, uz već postojeći kadar angažirali su Kineskinju Gu Ruochen, njemački Berlin je doveo Gu Yuting, češki Hodonin ima Guo Lin...
- Zanimljiva situacija se dogodila lani. Jedan prijatelj mi je nudio Gu Ruochen, igračicu koja ima igru za moju Zhou Xintong. No, s obzirom na tadašnju situaciju i neizvjesnu budućnost, nisam htio ništa planirati. Nakon što me obitelj nagovorila da ustrajem te pokušam obraniti naslov, počeo sam slagati ekipu. Tada sam dobio informaciju da su Poljakinje, koje smo lani izbacili, angažirale Gu Ruochen. Planirali su da ću ja opet angažirati Zhou Xintong. No, nakon što smo saznali za tu vijest, odlučili smo promijeniti ekipu te doveli Liu Gaoyang, koja ima vrlo dobar skor s njihovom Kineskinjom. Kao i lani, ciljano smo radili ekipu za Tarnobrzeg i Berlin.
No, postoji i problem s kineskim reprezentativkama?
- Kinezi se prije Svjetskog prvenstva zatvaraju na 40 dana. Što znači da u polufinalu neću moći računati na Liu Gaoyang. Isti problem ima i Berlin sa svojom kineskom reprezentativkom, dok Tarnobrzeg neće imati tih problema. No, ukoliko sve bude po planu i ako nositelji budu prvi u svojim skupinama, u polufinalu bi trebali igrati s Linzom ili Berlinom.
Ipak, tu je povukao ručnu.
- Otišao sam predaleko. Prvo treba doći do četvrtfinala. Tu se lagano može zakomplicirati, Hodonin je vrlo ozbiljna ekipa, kao i portugalski Sporting koji u svojim redovima ima bivšu europsku prvakinju Šveđanku Li Fen, Rumunjku Dodean i Njemicu Barthel... Što se tiče skupine s Budaörsijem, lani smo igrali u Srednjoeuropskoj ligi i dvaput slavili sa 7:0. Vjerujem da ne bi trebalo biti poteškoća. S Metzom bi trebao biti teži susret, imaju zanimljivu ekipu. Wu Jiaduo je bivša europska prvakinja, tu je izvrstan lovac Ding Yaping i vrlo dobra Francuskinja Grundisch. Nadam se polufinalu, ako sve bude po planu i bez ozljeda. Realno, to je sport, u ništa ne možeš biti siguran - zaključio je Časl.
Prvi susret Lige prvakinja Dr. Časl igrat će u petak, 12. listopada, kada im dolazi mađarski Budaörsi (14 sati), a ulaz u dvoranu (Dedići 102) za gledatelje je besplatan.

Skupine Lige prvakinja
Skupina A: Dr. Časl (Doo Hoi Kem 13. na svijetu, Li Jie 16, Yu Fu 38, Ni Xia Lian 48, Hu Melek 84, Liu Gaoyang 152, Srebrnjak 173, Đurak 277), Metz, Budaorsi
Skupina B: Berlin (Gu Yuting 22, Ekholm 23, Pota 28, Mittelham 50, Shan Xiaona 155), Etival Clairefontaine, Cartagena
Skupina C: Linz AG (Polcanova 15, Wai Yam Minie Soo 40, Hamamoto 59, Bergstrom 92, Tailakova 97), Saint Quentinois, Sporting
Skupina D: Tarnobrzeg (Samara 17, Li Qian 27, Han Ying 35, Pavlovič 66, Gu Ruochen 194), Hodonin, Linz