Samsonov i Škorić održali seminar u Opatiji

Od 13. do 19. travnja 2019. u Opatiji se održava kamp na kojem sudjeluje šest europskih reprezentacija (Slovenija, Srbija, Belgija, Bjelorusija, Poljska i Hrvatska), a sve u svrhu priprema za pojedinačno Svjetsko prvenstvo koje starta 21. travnja u Budimpešti. 

Najveće ime priprema svakako je legendarni Bjelorus Vladimir Samsonov, jedan od najboljih europskih igrača svih vremena, koji trenutno drži 19. mjesto na svijetu.
U nedjelju su Vladimir Samsonov i Dubravko Škorić, hrvatski trener na radu u Liebherr Masters koledžu, održali seminar na kojem je bilo prisutno 40-ak trenera i igrača iz Hrvatske i ostalih zemalja. U odličnoj atmosferi spomenuti dvojac je iznosio svoja iskustva iz dosadašnje karijere i  u radu s mladim stolnotenisačima, a treneri su imali priliku aktivno sudjelovati u raspravi i postavljati pitanja. Neki od njih iskoristili su priliku da se za uspomenu fotografiraju sa Samsonovim, koji će baš u Opatiji za dva dana napuniti 43 godine. 
Inače, Vladi će u Budimpešti igrati svoje 23. svjetsko prvenstvo. Na svjetskim smotrama osvojio je srebro u pojedinačnoj konkurenciji, te srebro i broncu u parovima. To treće mjesto osvojeno je 1999. i to u paru s hrvatskim asom Zoranom Primorcem. U kolekciji najvećih dostignuća ima šest europskih naslova (tri pojedinačna zlata), četiri puta osvajao je europski Top 12 i tri puta Svjetski kup. Zabilježio je šest nastupa na Olimpijskim igrama, a najveći uspjeh mu je četvrto mjesto (2016.). Bjelorus je čak 15 godina bio među Top 10 igrača svijeta i to od 1996. do 2011. Drži rekord po broju osvojenih Pro Toureva (27), a čak 13 puta je s klubovima, Borussia Düsseldorf (3), Charleroi (5) i Fakel Orenburg (5), osvajao Ligu prvaka. Zato je i dobio nadimak Mr. ECL. U zlatna vremena Charleroija trener mu je bio Dubravko Škorić, a suigrač Zoran Primorac. 

Samsonov Skoric Opatija 2019 2