Tošić namučio Zagreb, Splitu i Vodovodu regionalni derbiji

Već na startu Superlige gledali smo dva zanimljiva okršaja koja su završila u pet mečeva, STK Zagreb je pobijedio Marathon, a Split je bio bolji od Donata.

STK Zagreb ove sezone ima jako dobru momčad, jedni su od kandidata za naslov prvaka, a već u 1. kolu su se morali pomučiti za dva boda protiv novaka u Superligi. Najveći razlog tome je Roko Tošić, bivši hrvatski reprezentativac, koji je Marathonu osigurao dvije pobjede i to nad Tomislavom Kolarekom (3:2) i Bornom Petekom (3:1). No, presudila je duža klupa zagrebaša, sva tri igrača, Kolarek, Petek i Zlatkov, su pridonijeli s pobjedom i upisana su dva važna boda. Prvi susret otvorili su baš Tošić i Kolarek, dva povratnika u Superligu koja su nekad bili standardni članovi seniorske reprezentacije. Danas su nešto stariji, ali svejedno su pokazali da će predvoditi svoje momčadi u novvoj sezoni.
Lani je Pula otvorila sezonu pobjedom nad GSTK Zagreb, no ove sezone gledali smo drukčiji rasplet. Zagrepčani su slavili s glatkih 3:0 i upisali dva boda s nezgodnog gostovanja. Jedan od razloga je to što Pula nije nastupila kompletna, nedostajali su Krstevski i Stacey. Drugi razlog što su gosti bolje otvorili protiv njihovog prvog reketa, Hencl je s 3:1 svladao Martineka te je praktički usmjerio meč.
Slavonski derbi pripao je Vodovodu, koji je slavio u gostima kod Požege (3:1). Osječani su poveli na krilima Marija Baneka koji je svladao Josipa Mustapića 3:1. Izjednačio je Domagoj Maglić nadigravši Frana Mihaljevića s 3:1. Lani je Vodovodu nedostajao treći igrač, a to su moguće sada dobili u vidu Luke Lozušića. Baš na krilima Lozušića, koji je s 3:0 svladao Marka Vidačeka, gosti su poveli 2:1. Pobjedu Osječana osigurao je Mihaljević to velikim preokretom u susretu s Mustapićem. Domaći igrač je vodio 2:0, ali Mihaljević je uspio anulirati njegovu prednost i u sljedeća tri seta osigurao Osječanima prva dva boda u novoj sezoni.
Još zanimljivije bilo je u dalmatinskom derbiju gdje je Split slavio nad Donatom (3:2). Split je ostao u istom sastavu, kada su na kraju završili na tablici ispred Zadrana, a Donat se pojačao s Pongracom. No, domaća momčad je na kraju bila zadovoljnija s obzirom na to da su na domaćem terenu upisali dva boda. Glavnu rolu odigrao je raspoloženi Ivan Zeljko i to protiv igrača iz bivšeg kluba. Slavio je u oba svoja meča, a na sve to se pridodao i Vedran Bakač, koji je igrao na 'trici' i bez većih problema neutralizirao 'materijal' Davorina Pongraca. Splićani su namjerno ciljali taj meč i pokazalo se kao pun pogodak. Pogotvo jer su već ranije igrali međusobno i Bakač nije imao problema s nezgodnim stilom igre od Pongraca. Zadrani su poveli nakon što je Tomislav Zubčić s 3:2 svladao Dominka Zeljka. No, tu je slijedi niz domaćih, prvo je Ivan Zeljko s 3:1 pobijedio Danijela Mijatovića, a potom je Bakač s 3:0 nadigrao Pongraca. Goste je u igru vratio Mijatović nakon što je s 3:0 slavio nad D. Zeljkom. No, da je ovo bio njihov dan pobrinuo se I. Zeljko koji je s 3:1 nadigrao Zubčića, prvog zadarskog igrača, i potvrdio pobjedu.
Starr je u novu sezonu krenuo pobjedom na gostovanju kod novaka Velike Gorice (3:0). U kojem će smjeru meč naslutiti se moglo nakon prvog susreta gdje je Rino Vidan s 3:2 (6, 1, -9, -6, 8) svladao Lovra Zovka. Indijac Divyansh Srivastava je bez većih problema pobijedio Marka Habijaneca (3:0), a još uvjerljiviji bio je Ronald Ređep u susretu s Martinom Petrovićem (3:0).