Tamara Boroš i Andrej Gaćina u glavnom ždrijebu

tami_mladostU Sheffieldu održava se drugi Pro Tour sezone na kojem nastupaju tri naša predstavnika. Zoran Primorac je temeljem aktualnog svjetskog rankinga direktno u glavnom ždrijebu, dok su Tamara Boroš i Andrej Gaćina morali igrati kvalifikacije. Tamara Boroš je bila u skupini sa Južnokoreankom Kim Eunji, te Velšankom Naomi Owen. Boroš je pobijedila Koreanku Eunji 4:2 i Velšanku Owen 4:3.

Andrej Gaćina je u vrlo uzbudljivom susretu pobijedio Dominika Habesohna iz Austrije 4:3, a prolaz skupine je potvrdio pobjedom nad Belgijancem Vittom.

Zoran Primorac i Andrej Gaćina su vrlo uvjerljivo prošli u glavni turnir u igri parova. U prvom kolu kvalifikacija pobijedili su kombinaciju Vitta (BEL) i Noah Essomba (CMR) 3:0 u setovima, da bi u odlučujućem susretu za prolaz kvalifikacija pobijedili Engleze Mcbetaha i Nichollsa 3:1 u setovima.

Tamara Boroš je igrala u paru sa Rumunjkom Juliom Neculom, te je također uspjela proći kvalifikacije. U prvom kolu su pobijedile Engleskinje Armitage/Bates 3:0 u setovima, da bi u drugom kolu bile bolje od češkog para Hadacova/Penkavova 3:2 u setovima. Sutra počinje glavni turnir, a ždrijeb je bio sklon našim igračima. Zoran Primorac igra protiv Poljaka Kosowskog, dok je protivnik Andreja Gaćine Adrien Mattenet iz Francuske. Tamara Boroš nije bila sretne ruke, jer joj je protivnica u prvom kolu Hongkonžanka Zhang Rui.