Porazi naših reprezentacija

gsz_250410U 6. kolu ENL lige nastupile su naše obje reprezentacije. U ženskoj Premier Diviziji naše su reprezentativke gostovale u Mađarskoj i izgubile 0:3, čime su izgubile šansu za poluzavršnicu ENL lige. Muška reprezentacija je poražena u Srbiji 2:3, ali je i prije ovog susreta naša reprezentacija osigurala prvo mjesto u skupini, tako da je u susretu u Beogradu nastupila naša podmlađena vrsta.

U Budimpešti je u prvom susretu Tian Yuan poražena u susretu s najboljim "mađarskim reketom" Georginom Potom 0:3 u setovima. a Tamara Boroš, načeta bolešću, je izgubila 2:3 susret s Dorom Madarsz, dok je treći bod za Mađarsku donijela Petra Lovas u susretu s Corneliom Molnar.

U susretu koji je igran samo za prestiž, naša muška reprezentacija je u znatno podmlađenom sastavu izgubila od Srbije 2:3. Dva boda za našu reprezentaciju je donio Tomislav Kolarek pobjedama nad Markom Jevtovicem 3:0 u setovima, te nad Bojanom Crepuljom 3:1 u setovima. Na "trojci" je Frane Tomislav Kojić izgubio u vrlo gustom meču od Zolta Petea 2:3 u setovima, dok je od Borne Kovača bolji bio Marko Jevtović 3:1 u setovima. U posljednjem, petom, odlučujućem susretu, u paru sa Zoltom Peteom je za ekipu Srbije zaigrao i ponajbolji svjetski igrač u parovima, iskusni Aleksandar Karakašević, dok su za našu reprezentaciju igrala dva debitanta u seniorskoj reprezentaciji, Frane Tomislav Kojić i Filip Čipin. Znatno iskusniji srpski par je dobio susret 3:0 za konačnu pobjedu Srbije.