Gaćina i Tian Yuan jedini prošli kvalifikacije

gacina_andrejNa ITTF Pro Touru koji se održava na sjeveru Poljske, u Wladyslawowu, naši predstavnici su nastupili u kvalifikacijama za nastup na glavnom turniru. Andrej Gaćina i Tian Yuan su jedini uspjeli proći kvalifikacijski žrvanj, dok ostalim našim predstavnicima to nije pošlo za rukom. Gaćina je vrlo uvjerljivo prošao skupinu pobjedama nad Norvežaninom Ronnebergom 4:1 i Francuzem Brossierom 4:2. U prvom kolu glavnog turnira protivnik Gaćini će biti predstavnik Hong Konga Jiang Tianyi. U glavnom turniru je i Zoran Primorac koji naoko ima vrlo ugodan ždrijeb. Protivnik u prvom kolu je Šveđanin Matthias Karlsson, koji usprkos neugodnom stilu igru ne bi smio biti prevelika prepreka za Primorca, a u eventualnom susretu za prolazak među 16 najboljih protivnik Primorca će biti pobjednik susreta između domaćeg igrača Kosowskog i mladog Koreanca Seo Hyuna. Ovaj turnir je izuzetno bitan za Primorca i Gaćinu, jer eventualnim uspješnim nastupom, a to je  prolazak u osminu završnice, napravio bi se veliki korak ka nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu.

Kod žena kvalifikacije je prošla Tian Yuan koja je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela drugo mjesto, maksimalnim pobjedama 4:0 nad Poljakinjom Krzewickom i Hongkonžankom Guang Meng, dok je u susretu s Francuskinjom Grundisch poražena 0:4. U dodatnim kvalifikacijama Tian je uvjerljivo pobijedila Mađaricu Timeu Varga. Tamara Boroš nažalost nije uspjela proći kvalifikacije. U skupini je pobijedila Bjeloruskinju Alexandru Pryvalovu 4:2 i Poljakinju Sandru Wabik 4:3, dok je od Boroš bolja bila Mađaraica Krisztina Ambrus rezulttaom 4:3. U dodatnim kvalifikacijama od Boroš je bolja bila Čehinja Dana Hadacova rezultatom 4:2.

Kod muškaraca u kvalifikacijama su "zapeli" Tomislav Kolarek, Borna Kovač, Frane Tomislav Kojić i Filip Čipin. Kolarek je izgubio oba susreta, od Singapurca Li Hua 0:4 i Rusa Burova 2:4. Kovač je pobijedio Austrijanca Dominika Habesohna 4:2, dok je od Kovača bolji bio Južnokoreanac Seo Hyun Deok. Kojić je pobijedio 4:3 Poljaka Tomasa Wisniewskog, dok je iskusni Torben Wosik bio previsoka prepreka za Kojića. Filip Čipin je izgubio oba susreta u skupini. Mladi Francuz, Tristan Flore je pobijedio Čipina 4:1 u setovima, dok je 4:0 Čipina svladao i Šveđanin Robert Svensson. U konkurenciji ispod 21 godine naši mladi igrači nisu zabilježili zapaženije rezultate, jer sva tri naša predstavnika nisu prošli kvalifikacijske skupine. Za Kovača je bio koban već spomenuti Francu Flore, koji ga je pobijedio 3:1. Čipinu je prolazak u glavni ždrijeb "zatvorio" Poljak Floras, dok je Kojić ispao pomalo nesretno, u "krugu" gdje je došlo do zbrajanja poena. Kojić je pobijedio Danca Hinderssona 3:0, a izgubio od Poljaka Nowalinskog, koji je prošao i skupinu.