Varaždin izgubio "trojku" za doigravanje

pepa_170510Odigrano je sedamnaesto, pretposljednje kolo 1. HL u muškoj i ženskoj konkurenciji. U obje konkurencije igrano je nekoliko zanimljivih susreta, a najveći gubitnik 17. kola je ekipa Varaždina koja je porazom u Puli izgubila poziciju "broj tri" u doigravanju, tako da će u poluzavršnici igrati s ekipom HASTK Mladost Iskona.

Puljanke su iskoristile neigranje Ivane Knežević te su 4:3 pobijedile Varaždinke, u susretu gdje je svaka igračica ŽSTK Pule (Bilobrk, Pervan, Janković) osvojila po bod što je uz pobjedu u paru bilo dovoljno za pobjedu. Kod Varaždinki raspoložena je bila Bojana Poljak s dvije pobjede, dok je Petra Petek pridodala još jedan bod. Porazom Varaždinki najviše su se okoristile Bjelovarčanke, prošlogodišnje finalistice doigravanja, koje će u poluzavršnici igrati s dugoreškim Aquaestilom.

Kod muškaraca, Libertas Marincolor je pobijedio zadarski Donat 4:2. Kod Zadrana  se vidjelo da je odlazak Jakova Krivića u Qatar, za njih nenadoknadiv gubitak, što im svakako umanjuje šanse u doigravanju. Ekipa Dr.Časla je lagano nadigrala ekipu GSTK Zagreba 4:0, ali valja spomenuti da je GSTK Zagreb igrao bez Frane Tomislava Kojića i Filipa Čipina koji su na treningu u Ochenhausenu. Varaždinski Igea Željezničar je u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni zauzeo vrlo dobro peto mjesto, koje su potvrdili pobjedom nad Pulom 4:2. U ostalim susretima favoriti su zabilježili uvjerljive pobjede.