Filip Zeljko trostruki prvak Hrvatske

fico_2U organizaciji STK Frima, u Dvorani III Doma Sportova protekla tri dana je odigrano ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje. Filip Zeljko, član GSTK Zagreba, je osvojio naslove prvaka Hrvatske u sve tri konkurencije, dok je u konkurenciji kadetkinja očekivano dominirala Lea Rakovac, članica STK Dr. Časl koja je osvojila dva naslova prvakinje Hrvatske.

 

Ekipno prvenstvo

U konkurenciji kadeta očekivano je slavila ekipa GSTK Zagreba, koja je u sva četiri susreta slavila rezultatom 3:0. U završnici ekipa GSTK Zagreba je bila bolja od Obrtničke škole Brod iz Slavonskog Broda. Tomislav Pucar je rezultatom 3:0 nadvisio Josipa Arbanasa, dok je Filip Zeljko 3:1 pobijedio Ivana Garića. U trećem susretu Dominik Orešković je pobijedio Filipa Jurkovića 3:2. Brođani su u susretu koji je odučivao koja će ekipa u završnicu prvenstva, pobijedili ekipu Splita 3:2, u izuzetno zanimljivom susretu koji je bio prepun obrata i sjajnih poena. U drugom susretu koji je odučivao finalistu turnira, Zagrepčani su bili bolji od Igea Željezničara, koji je u susretu za 3. mjesto pobijedio Split 3:1.

Kod kadetkinja slavila je ekipa ŽSTK Pule, koja je u završnici pobijedila Šenkovec 3:1. Dva boda je donijela Dorina Srebrnjak, dok je treći, odlučujući bod, osvojila Andrea Kuna. Za Šenkovčanke, počasni bod je osvojila Ema Toplek. U  susretima koji su odlučivali finalistkinje turnira, Puljanke su pobijedile osječki Vodovod po istoj formuli, 2 x Srebrnjak, 1 x Kuna, dok su Šenkovčanke u susretu "vječitih rivala" pobijedile ekipu Varaždina 3:1, u susretu gdje je briljirala Ema Toplek s dvije pobjede, a treći bod je donijela Petra Petrinšak. U susretu za 3. mjesto Varaždin je bio bolji od Vodovoda, gdje je konačni pobjednik odlučen u petom susretu, u kojem je Dina Ratajec pobijedila Justinu Mihaljević 12:10. 

Pojedinačno prvenstvo

Kod kadeta u završnici su očekivano igrali 7. i 8. kadet s europske rang-liste, Filip Zeljko i Tomislav Pucar. Zeljko je pobijedio Pucara rezultatom 4:0 u setovima. Treće mjesto su podijelili Ivan Garić iz Slavonskog Broda i Varaždinac Nikola Horvat. Zeljko je u poluzavršnici bio bolji od Garića 4:0 u setovima, dok je Pucar pobijedio Horvata rezultatom 4:1. Činjenica da se od prvih osam nositelja turnira u četvrtzavršnicu plasiralo njih sedam, govori da nije bilo velikih iznenađenja na turniru. Osim četvorice najboljih u četvrtzavršnicu su se plasirala dva Splićana, Josip Mustapić i Vedran Bakač, Dominik Orešković iz GSTK Zagreba i Brođanin Filip Jurković.

Kod kadetkinje je očekivano slavila Lea Rakovac članica STK Dr. Časla koja je tijekom cijelog turnira izgubila samo jedan set. Rakovac je u završnici 4:0 pobijedila Dorinu Srebrnjak, dok su treće mjesto podijelile članica Šenkovca Osječanka Petra Petrinšak i Zadranka Mateja Ombla. Petrinšak je izgubila od Rakovac 0:4, dok je Ombla izgubila od Srebrnjak 2:4. U četvrtzavršnici Petrinšak je pobijedila Emu Toplek, treću nositeljicu turnira 4:0, dok je Ombla bila bolja od četvrte nosteljice Osječanke Dunje Tomić rezultatom 4:3. U četvrtzavršnicu su se još plasirale članica osječkog Vodovoda Justina Mihaljević i Kristina Benjak iz varaždinskog Igea Željezničara.

Prvenstvo parova

U konkurenciji kadeta očekivano su slavili Filip Zeljko i Tomislav Pucar koji su u završnici pobijedili članove Obrtničke škole Brod iz Slavonskog Broda Ivana Garića i Filipa Jurkovića 3:1 u setovima. Treće mjesto su podijelili NIkola Horvat i Matija Hrelec iz varaždinskog Igea Željezničara, te Splićani Josip Mustapić i Vedran Bakač. Kod kadetkinja su očekivano slavile Lea Rakovac i Dorina Srebrnjak koje su u završnici pobijedile Emu Toplek i Petru Petrinšak 3:0 u setovima. Treće mjesto su podijelile Varaždinke Lana Kereša i Tajana Košćak, te Justina Mihaljević i Dunja Tomić.