Dva srebra i bronca nakon ekipnog dijela natjecanja

tomo_fico_top10Na ITTF WJC turniru koji se održava u austrijskom Linzu završen je ekipni dio natjecanja. Naši stolnotenisači i stolnotenisačice su osvojili tri medalje, dvije srebrne i jednu brončanu, što je sjajan doseg. Srebra su osvojena u konkureniciji kadetkinja i juniora, dok su kadeti na kraju osvojili brončanu medalju.

 

U konkurenciji juniora, u završnici od naše reprezentacije je bila bolja ekipa Mađarske koja je slavila rezultatom 3:1. Jedini bod za našu ekipu donio je Filip Čipin. Na putu do završnice naši reprezentativci su pobijedili Austriju u prvom kolu glavnog turnira 3:1, Sloveniju u četvrtzavršnici 3:0, te Dansku u poluzavršnici 3:2. U poluzavršnici je briljirao Luka Fučec s dva osvojena boda, dok je treći bod osvojio Filip Čipin.

Kod kadetkinja sjajna je bila Lea Rakovac koja je tijekom cijelog turnira izgubila samo jedan susret, onaj u završnici s Rumunjskom, dok je Dorina Srebrnjak sjajno asistirala u igri parova. Redom su pobijeđene reprezentacije Slovačkje 3:2, Češke 3:1, dok je Rumunjska u završnici pobijedila našu reprezentaciju 3:0. 

Kadeti su osvojili 3. mjesto izgubivši u poluzavršnici od Portugala 1:3, gdje je jedini bod osvojio Tomislav Pucar. U četvrtzavršnici naša ekipa je pobijedila Sloveniju 3:0.

Juniorke su osvojile prvo mjesto u utješnoj konkurenciji, pobijedivši San Marino, Englesku i Bjelorusiju.

Sve rezultate možete vidjeti an slijedećoj stranici :   http://www.ittf.com/competitions/competitions2.asp?Competition_ID=2025&category=WJC