Reprezentacija Austrije ipak previsoka prepreka

gacina_andrejNaša muška reprezentacija je izgubila u četvrtzavršnici PE od reprezentacije Austrije 1:3. Koliko je bio neizvjestan i uzbudljiv susret govori i činjenica da je susret trajao gotovo tri sata. Bio je to rat živaca, a u presudnim trenutcima austrijski igrači imali su više mirnoće i preciznosti od naših igrača.

Meč je otvoren susretom Andreja Gaćine i najboljeg austrijskog igrača svih vremena Wernera Schlagera.

Gaćina je sjajno krenuo u susret, poveo 6:3 u prvom setu, ali nažalost nije izdržao u tom ritmu, što je Schlager iskoristio i dobio taj set u završnici 11:9. Gaćina je odigrao bez greške u drugom setu kojeg je riješio u svoju korist 11:6, dok je Schlager uzvratio istom mjerom u trećem setu. U četvrtom setu vodila se velika borba, ali je iskustvo Schlagera presudilo i on je taj set dobio u samoj završnici dovevši Austriju u vodstvo.

Zoran Primorac je sjajno krenuo u susretu s Robertom Gardosom. Nakon što se igralo gotovo tijekom cijelog prvog seta poen za poen, Primorac odigrava preciznije u završnici seta i dobiva ga 13:11. U drugom setu Gardos je poveo 6:3, ali Primorac sjajnom igrom preokreće rezultat u svoju korist, dobiva šest poena zaredom, te taj set mirno privodi kraju i dobiva 11:7. U sljedeća tri seta Zoran Primorac nažalost nije imao pravu šansu. Gardos je dobio treći set 11:5, dok četvrti i peti dobiva 11:8. U petom setu Primorac je držao priključak do rezultata 6:5, nakon čega Gardos odlazi na 10:5 i realizira četvrtu meč loptu za vodstvo Austrije od 2:0.

Tan Ruiwu je odigrao pravi triler susret s Danielom Habesohnom. Prvi set Tan dobiva lagano 11:3, dok drugi set Austrijanac dobiva 14:12, a treći još lakše 11:8. U četvrtom setu Tan kreće sjajno, poveo je 4:0, ali Habesohn stiže i prestiže Tana u središnjici seta. Habesohn je imao i meč loptu kod rezultata 11:10, koju Tan spašava i odličnom igrom riješava taj set u svoju korist rezultatom 14:12. U petom, odlučujućem setu, Tan se odlijepio u središnjici seta, poveo 10:8 i iskoristio drugu meč loptu smanjivši vodstvo Austrijanaca.

U dvoboju stolnoteniskih velikana Primorca i Schlagera, uspješniji je bio Werner Schlager, koji je dobio susret 3:1 u setovima. Prvi set je Schlager dobio u "fiksu" 12:10, drugi nešto lakše 11:7. U trećem setu Schlager je propustio iskoristiti 6 meč lopti, od toga tri vezane kod rezultata 10:7. Primorac je iskoristio svoju četvrtu set loptu, te dobio taj set 17:15. U četvrtom setu Schlager je bio mirniji u odlučujućim trenutcima, dobivši taj set 11:6.

Austrija će u poluzavršnici igrati protiv Švedske koja je svladala Rusiju 3:2. Drugi poluzavršni susret igraju Njemačka i Portugal. Njemačka je 3:1 pobijedila Grčku, dok je Portugal s maksimalnih 3:0 pobijedio Mađarsku.

Naša ženska reprezentacija učinila je kroak bliže opstanku u prvoj jakosnoj skupini pobjedom nad Ukrajinom 3:2. Ponovno je briljirala Cornelia Molnar osvojivši dva boda za našu reprezentaciju pobjedama nad Polinom Trifonovom i Margharitom Pesotskayom. Treći bod je donijela Tamara Boroš pobjedom nad Trifonovom. Sutra naša reprezentacija igra protiv Luxembourga u razigravanju za 9.mjesto.

U poluzavršnici kod žena se sastaju Nizozemska i Mađarska, te Bjelorusija i Rumunjska. Nizozemska je u četvrtzavršnici pobijedila Španjolsku 3:0, Mađarska Njemačku 3:2, Bjelorusija je vrlo sigurno pobijedila Češku 3:1, dok je Rumunjska istim rezultatom nadvisila domaćina Poljsku.