Održan 5. Zadar open, najuspješniji STK Šibenik

STK Šibenik

STK Jadera je organizirala tradicionalni turnir 5. Zadar open 2022. u povodu obrane grada Zadra.

Na turniru je sudjelovalo 60 igrača i igračica iz 10 klubova iz četiri županije u osam kategorija od mlađih kadeta do rekreativaca. Najuspješniji klub je bio STK Šibenik sa osvojenih sedam medalja u kategorijama mlađi kadeti, kadeti i mlađi juniori i juniori. 
Najbolji pojedinci su Luka Višić (STK Novi Zagreb) s osvojene tri medalje, jednom zlatnom u kategoriji mlađih kadeta i dvije srebrne medalje u kategoriji mlađih juniora i juniora te Luka Vidović (STK Jadera) s osvojene dvije zlatne medalje u kategorijama mlađi juniori i juniori.
Seniori su na ovom turniru igrali u dvije kategorije, parovi i pojedinačno. U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji su bili igrači STK Kaštela. Goran Dedić je osvojio prvo, Kruno Dabić drugo i Vatroslav Pensa treće mjesto. U parovima najuspješniji su također bili igrači STK Kaštela. Vatroslav Pensa i Kruno Dabić su osvojili prvo mjesto, Mijo Olujić (nereg. Split) i Goran Dedić (STK Kaštela) drugo mjesto, a treće mjesto osvojili su Emanuel Dundov i Filip Ladiš (STK  Jadera).
Na ovom turniru po prvi puta su se natjecali neregistrirani rekreativci, pojedinačno i u parovima. U pojedinačnom pobjednik je Mijo Olujić (nereg. Split), drugo mjesto osvojio je Toni Glavinić (nereg. Postira), a treće Jakov Glavinić (nereg. Postira). U kategoriji parovi-rekreativci prvo mjesto osvojili su Ivan Kusanović (nereg. Supetar) i Boris Krneta (nereg. Zadar), dok su drugo mjesto osvojili Toni i Jakov Glavinić (nereg Postira).