Prezentirana knjiga o 35 godina STK-a Poreč i 20 godina STK-a Višnjan

U restoranu Asian Street Food u Poreču uz prisustvo nekolicine samo starih članova kluba održana je prezentacija knjige povodom 35 godina STK Poreč i 20 godina STK Višnjan.

Knjigu je predstavio dugogodišnji trener i član uprave Stjepan Lukačić koji je i autor knjige sa 800 fotografija i opisom najznačajnijih natjecanja svih generacija i poznatih događaja europskog značaja u Poreču. U knjizi se nalazi čak 7 generacija STK Poreč i 4 generacije STK Višnjan. Članovima klubova osim knjige prezentirane su i ostale publikacije koje su izdane tokom 35 godina (knjige 15. godišnjice STK Višnjan, 20. godišnjice STK Poreč, Međunarodnog turnira Poreč Open), kao i posteri najuspješnijih igrača koji su osvojili 33 titule prvaka Hrvatske i 19 viceprvaka. Predgovore su napisali bivši najuspješniji predsjednik kluba Franko Beaković, načelnik Općine Višnjan Angelo Matisch kao i bivši gradonačelnici grada Poreča Edi Štifanić, Stevo Žufić, Ljubomir Kosić, Josip Maras, najpoznatiji teoretičar stolnog tenisa u Europi prof.Radivoj Hudetz, svjetska i europska legenda Dragutin Šurbek te predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš.
STK Poreč devedesetih godina bio je na 4. mjestu od preko 60 klubova u Hrvatskoj po sveukupnim rezultatima dvije godine zaredom. Bio je i organizator međunarodnih susreta Hrvatska-Italija seniori-ke, a 2009. u Poreču je održano prvenstvo Europe za veterane-ke sa preko 2500 učesnika iz 35 država. Osnivač tako uspješnog kluba i pokretač svih aktivnosti bio je Stjepan Lukačić koji je bio i jedan od uspješnijih trenera u Hrvatskoj. Osvojeno je preko 500 pehara i 300 medalja na najpoznatijim natjecanjima u Hrvatskoj, kao i u nekoliko država u Europi kao što su međunarodni turniri Zagiping-Zagreb, Varaždin, Rijeka, Zadar, Bjelovar, Umag, Osijek, Ljubljana, Gorica, Logatec (Slovenija),Villach (Austrija), Düsseldorf (Njemačka) i Sarajevo (BiH). Stolnoteniska škola STK Poreča bila je jedna od poznatih škola stolnog tenisa u Hrvatskoj. Trener Stjepan Lukačić osnovao je desetak klubova na Poreštini i tako zaslužio najpoznatiju nagradu Poreča za životno djelo „30. April“. Istu nagradu dodjelio mu je i Istarski Stolnoteniski savez, Općina Višnjan i HSTS.
35. godina stolnoteniskog kluba Poreč

Knjiga naslovna 1