Preminuo Vilim Šagi

Nakon duge i teške bolesti u 80-toj godini preminuo je Vilim Šagi, trener, osnivač, dugogodišnji i počasni predsjednik Stolnoteniskog kluba MGK Drava Žabnik.

Vilim Šagi bio je veliki stolnoteniski entuzijast. Još 1955. dao je izgraditi prvi stolnoteniski stol od dasaka električnog mlina, koji se rastavljao za pod u vatrogasnom domu u Žabniku. Uključio se s ekipom u županijsku ligu još u vrijeme studentskih dana, a za trenera stolnog tenisa završio je školu na Badiji. Izborio se sa STK Dravom Žabnik za ulazak u 2. Hrvatsku ligu – muški.
Bio je glavni nositelj izgradnje stolnoteniske dvorane u Žabniku. Kao dipl. ing. građevinarstva pribavio je svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, a pomoć u izgradnji dobio je od mnogih poslovnih partnera. Uz samodoprinos sela Žabnik uspio je sagraditi dvoranu u koju je utrošeno 8733 dobrovoljnih sati članova kluba, od kojih je Vilim Šagi imao 1123 sata.
Nakon useljenja u novu dvoranu počelo se raditi s najmlađim kategorijama i postizati lijepe rezultate. Stolnotenisku dvoranu krase pehari (preko 200) s raznih ekipnih natjecanja diljem Republike Hrvatske, a koji su osvojeni pod vodstvom Vilima Šagija. Klub je 1999. sudjelovao na dječjoj olimpijadi u Njemačkoj, u Düsseldorfu, gdje je osvojeno čak pet odličja. Klub je nastupao 2. Hrvatskoj ligi, 1. Hrvatskoj ligi i tri godine u Superligi. Prema ukupnom bodovanju u svim kategorijama STK MGK Drava Žabnik je bila na prvom mjestu u Hrvatskoj 2002. godine. Mlađe kadetkinje su bile pet puta uzastopce prvakinje Hrvatske, dok su najmlađi kadeti 2018. godine postali prvaci Hrvatske.
Dužnost predsjednika kluba STK MGK-Drava Žabnik obnašao je od 1992. do 2021. Prošle godine proglašen je od članova kluba počasnim predsjednikom, a od Općine Trnovec Bartolovečki dobio je Nagradu za životno djelo.

Hrvatski stolni tenis izgubio je velikog sportskog djelatnika i zaljubljenika u ovaj sport te ovom prigodom HSTS izražava sućut njegovoj obitelji. 

Sagi Vilim 1

Sagi Vilim 2