Rakovac se bori za glavni ždrijeb u Zagrebu

WTT

Nakon drugog dana natjecanja na WTT Contender turniru u Zagrebu dobra vijest da se Lea Rakovac je na korak do glavnog ždrijeba.

U 2. kolu kvalifikacija naša 27-godišnja stolnotenisačica je s 3:0 (9, 5 7) nadigrala Indijku Ayhiku Mukherjee.
- Osjećam se odlično. Naravno, lagala bi kada bi rekla da je uvijek tako. Ponekad ima ozljeda koje me prate, ali generalno se osjećam najbolje ikad. Kako mentalno, tako fizički. Što očekujem u Zagrebu? Turnir je dosta jak, ali sigurno je jedno - pružit ću svoj maksimum - rekla je Rakovac.
Svakako odličan skalp za našu stolnotenisačicu koja tek počinje skupljati bodove na WTT turnirima. Ovo joj je drugi nastup, prvi je bio nedavno u Tunisu, i ukupno četvrta pobjeda. I daleko najzvučnija. Indijka je 131. igračica svijeta, dok je Lea 431. No, ako ovako nastavi brzo će prema gore. Indijka je u Tunisu zaustavljena u osmini finala, u parovima je osvojila turnir. I pritom je sa sestrom Sutirthom napravila pomutnju, mnogi se nisu snašli na njene materijale na reketu. Inače, u susretu prije Indijka je s 3:2 bila bolja od Ivane Malobabić s 3:2 (4, -3, 5, -8, 3). Šteta zbog Ivane iza koje je odličan turnir na Europskim igrama, gdje je dogurala do najboljih 16.
Lea će za ulazak u glavni dio turnira igrati (14 sati) s prvom nositeljicom kvalifikacija, 17-godišnjom Korejkom Kim Nayeong, koja je 65. igračica svijeta.
U parovima Rakovac i Hana Arapović nisu uspjele bile te sreće, u 1. kolu kvalifikacija zaustavljene su od Hongkonžanka Lam Yee Lok i Ng Wing Lam s 3:0 (6, -11, 7, -7, 5).
Zanimljiv nastup imao je Borna Petek. Naš mladi stolnotenisač je poražen u 1. kolu kvalifikacija od Korejca Park Ganghyeona s 3:0 (10, 5, 10) i pritom je imao svojih prilika da ugrozi suparnika. Dobar nastup našeg 17-godišnjeg juniora protiv deset godina starijeg Korejca, koji je 148. na svijetu.