Poraz Rakovac, u četvrtak starta glavni ždrijeb

WTT

Lea Rakovac zaustavljena je u 3. kolu kvalifikacija na WTT Contender turniru u Zagrebu.

Naša stolnotenisačica je poražena na posljednjoj prepreci do glavnog ždrijeba i to od Korejke Kim Nayeong s 3:0 (7, 9, 5), inače 65. igračica svijeta. 
- Imala sam slabiji početak već od prvog seta, a to s igračima poput Korejke nije moguće – kazat će Rakovac te dodati:
- Tijekom cijelog prvog seta sam fulala pet servisa, a dotad na cijelom turniru sam možda promašila jedan servis. Jednostavno, takve stvari se događaju i baš se, nažalost, dogodilo meni. Ma mislim, bila je bolja, to moram istaknuti.
U trećem setu, pri vodstvu suparnice 6:5, zatražila je i pomoć fizioterapeuta.
- Osjetila sam bol u hvatištu mišića noge. Već sam krenula po ručnik, malo uzeti odmor, ali nisam više smjela, pa sam zatražila medicinski time-out jer je baš bila neka tupa bol.
Inače, Rakovac je ovime ponovila uspjeh iz Tunisa gdje je također bila na korak do ulaska među najbolje 32 igračice.
U četvrtak počinje glavni turnir na kojem će u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji nastupiti Hana Arapović. U 1. kolu suparnica joj je najbolja Indijka Manika Batra, 38. na svijetu (19.45). Mateja Jeger Majstorović i Ivana Malobabić u 1. kolu prova idu na Indijke Mukherjee, Sutirthu i Ayhiku (14.00). Potonje su nedavno iznenađujuće osvojile tuniški turnir, a Ayhiku je u Zagrebu u 2. kolu svladala Malobabić (3:2). U muškim parovima Ivor Ban i Borna Petek će u 1. kolu na Indijce Manava Thakkara i Manusha Shaha (15.10), dok će Luka Zlatkov i Leo Vekić na Irance Alamiyan, Noshada i Nima (19.45). U glavnom ždrijebu mješovitih parova Lea Rakovac i Ivor Ban će na Kineze Wanga Yidija i Lina Gaoyuana (10.00).
Inače, četvrtak i petak  je ulaz u dvoranu II Doma sportova još uvijek besplatan, dok će se za posljednja dva dana turnira (1. i 2. srpnja) ulaz naplaćivati. Ulaznice se mogu kupiti putem https://www.ulaznice.hr/web/category/4., a u subotu i nedjelju moći će se kupiti i na ulazu u dvoranu. Cijena ulaznice za jedan dan je 10 eura, dok je cijena kompleta za dva dana 15 eura.