Svjetski prvaci jamče spektakl u Domu sportova

WTT

Nedavno u Tunisu kineski predstavnici nisu baš briljirali, ali zato sve nadoknađuju u Zagrebu.

Dodatno su osnažili snage, a rezultat toga da je u svim finalima barem jedan kineski predstavnik. Zapravo, samo u dva finala je po jedan predstavnik, a da nije s kineskom putovnicom. Iako je riječ o azijskim igračima. No, to ne treba čuditi jer su najjači Europljani bili zauzeti s Europskim igrama tako da je Azija imala laganiji posao u Zagrebu.
Inače, prvu titulu su osvojili - Kinezi. U miksevima smo gledali dvoboj sunarodnjaka, a titulu su odnijeli Sun Yingsha i Wang Chuqin nakon što su s 3:1 svladali Kuai Manu i Lina Shidonga. U finalu kod muških u nedjelju u Domu sportova susrest će se svjetski prvak Fan Zhendong i Lin Gaoyuan (14.45). Prvi protiv sedmog igrača svijeta. Kod žena u finalu će se sučeliti svjetska prvakinja Sun Yingsha i japanska perjanica Miu Hirano (14.00). Riječ je o igračici koja je 2016. osvojila Svjetski kup i to kao najmlađa pobjednica ikada. Godinu kasnije je osvojila i Azijsko prvenstvo, a na tom putu je nadigrala top tri kineske igračice. Te godine je osvojila i broncu na Svjetskom prvenstvu u Düsseldorfu te prekinula japansku sušu na svjetskim smotrama. Do tada su posljednju medalju u ženskom singlu osvojili davne 1969. godine.
Realno, u finalima su sve top zvijezde i od toga bolje pozivnice nema. Nastupit će dva aktualna svjetska prvaka, a pitanje je kada bi Hrvatska odnosno Zagreb mogli vidjeti još nešto takvo jer Contender nije razina turnira za najveće svjetske zvijezde. No, manjak turnira i lov na bodove za Olimpijske igre učinili su svoje...
U muškim parovima susrest će se Yuan Licen i Lin Shidong protiv Liang Jingkuna i Lin Gaoyuana (16.15), a kod žena Korejke Shin Yubin i Jeon Jihee te Kinezi Liu Weishan i Qian Tianyi (15.30).