Sastanak čelnika HSTS-a i WTT-a

Predstavnici Hrvatskog stolnoteniskog saveza, direktor Renato Čengić i voditeljica ureda Josipa Zajec, bili su na radnom sastanku na nedavno održanom WTT Star Contender turniru u Ljubljani.

Tema sastanka bila je procjena zagrebačkog turnira kao i buduća suradnja. Naime, u Ljubljanu ih je pozvao Stephen Duckitt, direktor zadužen za strategiju razvoja u WTT-u.
- Iz WTT su nam poručili da je turnir bio odlično organiziran, oni su zadovoljni odrađenim i turnir je dobio najviše ocjene - istaknut će Čengić te dodati:
- Njima je bitno da su igrači zadovoljni, a rekli su nam da se nitko nije žalio. Čak, štoviše, istaknuli su oduševljenje igrača što u kratkoj udaljenosti (Zagreb i Ljubljana) mogu odigrati dva vrlo dobra turnira. Lijepo je čuti takve informacije jer je organizacija turnira bila izazovan projekt. Razgovarali smo i o budućoj suradnji te za sljedeću godinu imamo iste uvjete. Mi smo im rekli da bi se sljedeće godine turnir mogao održati u Areni, to je opcija ako Dom sportova krene u adaptaciju. Njihova želja je da turnir bude još veće razine, no zasad ostajemo Contender razina. Najvažnija vijest je smo dobili odličan datum za turnir, zagrebački WTT Contender će biti početkom lipnja. Praktički će biti zadnji turnir koji će se bodovati za Olimpijske igre u Parizu - zaključio je Čengić.
U prijevodu, ove godine je turnir bio vrlo jak, s dva aktualna svjetska prvaka, a sljedeće godine možemo očekivati još veću navalu igrača, koji će loviti vizu za Olimpijske igre.