Malobabić do polufinala, s Jeger u finalu Češke!

WTT

Ivana Malobabić igra jedan od najboljih turnira života.

Na WTT Feeder u Olomoucu je zaustavljena u polufinalu pojedinačnog dijela, a s Matejom Jeger Majstorović u finale parova!
U subotu popodne svladala je 22-godišnju Kineskinju Qi Fei, 149. igračicu na svijetu s 3:1 (8, -3, 8, 6), da bi je u polufinalu zaustavila 24-godišnja Kineskinja He Zhuojiom (77.) s 3:0 (5, 11, 2).
Malobabić je zablistala i u parovima s Matejom Jeger Majstorović. Nakon što su naše djevojke u petak u četvrtfinalu s 3:2 (11, 7, -9, -10, 7) pobijedile Francuskinje Guisnel i Loeuillette, istim rezultatom (8, -10, -4, 6, 9) su bile bolje i u polufinalu od drugih nositeljica, Rumunjki Diaconu i Dragoman. Suparnice u finalu bit će im Kineskinje Chen Yi i Qi Fei (nedjelja, 16.00).
- U jako dobroj formi sam, odradila sam dobre pripreme. Uz sve što smo radili bila sam i tjedan dana u Linzu, a prije toga sam dva tjedna radila na kondiciji. Najteži meč bio mi je protiv Mantz. Često su mi ti prvi mečevi najteži, pogotovo dok ne osjetiš stol, lopticu, podlogu... Kasnije je možda bilo nešto lakše po tom pitanju, ali na kraju svaki meč je bio drugačiji, težak sam po sebi. Šurjan je neugodna igračica koja igra na prvu loptu, Tajpežanka je jako strpljiva. S Kineskinjom je bilo totalno drugačije, ona je penholderašica, ali uspjela sam se prilagoditi. U parovima smo na kraju nadigrale Diaconu i Dragoman i to je lijep skalp za nas. Obje igraju dobro u parovima. U finalu nas čekaju Kineskinje, bit će to još jedan velik izazov za nas. Ako se poklopi da obje budemo jako dobre onda imamo velike šanse. Nadam se najboljem - istaknula je Malobabić.