Djevojke na startu Eura s Rumunjkama

Danas će prvi meč na ekipnom Europskom prvenstvu igrati i naše seniorke, a suparnik bit će im biti Rumunjska (16.00).

Riječ je o jednoj od najjačih europskih reprezentacija, koja je na prošlom Euru osvojila srebro. Tada ih je Njemačka zaustavila u pohodu na treću uzastopnu titulu. Rumunjke su 'utjehu' pronašle u tome što su pobijedile Njemice u finalu Europskih igara ove godine. Inače, Rumunjska je kroz povijest pet puta bila europski prvak. 
- Skupina je dobra. Moramo biti koncentrirani i igrati vrlo oprezno u svakoj utakmici. Bez obzira na našu poziciju, sve ekipe žele pobjedu protiv nas, a također su dobro pripremljene za ovaj turnir - mišljenja je Rumunjka Bernadette Szocs, jedna od najboljih europskih igračica.
S druge strane naše djevojke su posljednje mini-pripreme odradile na Velesajmu. Ekipa nije bila kompletna jer je Hana Arapović igrala na WTT Youth Star Contenderu u Skoplju, Andrea Pavlović i Lea Rakovac su nešto slabije trenirale zbog laganih povreda, ali sada su djevojke na okupu i spremne za početak Eura.
- Vidjet ćemo s kakvom postavom na Rumunjke, koje su odlična ekipa - rekao je prije puta izbornik Dragutin Šurbek te dodao:
- Nama je najbitniji meč sa Slovenijom, koji se igra 12. rujna (13.00) i gdje ćemo tražiti prolaz u osminu finala. Mišljenja sam da smo mi trenutno kvalitetnija i bolja reprezentacija, ali to treba pokazati i za stolom. Ulaskom među 16 bi ispunili neki objektivan cilj, a što se tiče dalje dosta će ovisiti i o ždrijebu. Imamo šanse sa svakom reprezentacijom, osim prva četiri nositelja. Možda tih ostalih 5-6 reprezentacija jesu nešto kvalitetnije od nas, ali nisu nepobjedive.