Benko, Rebić, Mrkić i Putigna osvojili Barba Tomu

Proteklog vikenda u Zadru se igrao 17. memorijal Barba Tomo Amižić.

U juniorskoj konkurenciji naslovi su otišli u Zagreb, u ruke Leona Benka (GSTK Zagreb) i Zrinke Rebić (STK Zagreb), a kod mlađih juniora oba naslova su završila u rukama Puljana, Andreja Mrkića i Larise Putigne.
Kod juniora smo gledali okršaj klupskih suigrača (GSTK Zagreb), a Leon Benko je s 3:1 bio bolji od Ivana Hencla. Dojmljiv nastup dvojca s obzirom na to da su do finala ukupno ispustili tek set. Treće mjesto osvojili su Luka Zlatkov (STK Zagreb) i Vito Milak (Visia).
Andrej Mrkić (Pula) najbolji je bio u konkurenciji mlađih juniora. U polufinalu smo gledali klupski obračun, a Mrkić je s 3:2 (-8, 6, -10, 3, 8) svladao Denija Valea, da bi za titulu s 3:1 pobijedio Karla Zorića (GSTK Zagreb). Uz Valea treće mjesto pripalo je Marku Mlinaru (Split). Inače, Mlinar je veliki posao obavio u kvalifikacijama kada je u svojoj skupini osvojio prvo mjesto, a među ostalim, je s 3:0 bio bolji od Simona Dvorskog (Visia).
Kod kadeta Ante Kolak (Cibalia) je ponovio uspjeh iz Dugog Sela, kada je osvojio 2. TIS Open. U polufinalu je s 3:1 bio bolji od Olivera Poljaka (GSTK Zagreb), a potom u finalu i Denija Valea (Pula) s 3:2 (-7, 8, -11, 9, 8). Uz Poljaka treće mjesto pripalo je i Petru Zidariću (Pula).
Nikola Jurić (Marathon) osvojio je zadarski turnir u konkurenciji mlađih kadeta. Prvi nositelj je u polufinalu s 3:1 bio bolji od Bone Hrnčića (TIS), a potom je u finalu s istim rezultatom svladao Matea Terihaja (Samobor). Uz Hrnčića bronca je završila u rukama Ivana Smiljanića (Požega).
Kod juniorki zablistala je Zrinka Rebić (STK Zagreb). U polufinalu je nadigrala Doru Ćosić (Mladost), a potom je u finalu bila još uvjerljivija i s 3:0 pobijedila Brunu Borovec (Mladost). Uz Ćosić treće mjesto osvojila je Jelena Vukelić (Varaždin).

U konkurenciji mlađih juniorki gledali smo klupsko finale. U dvoboju Puljanki Larisa Putigna je s 3:0 svladala Miu Buić. Treće mjesto osvojila je Mara Markovanović (Dugo Selo), kao i Franka Miškić (Šibenik), koja je u polufinalu vodila 2:1 protiv Buić, ali na kraju nije uspjela sačuvati prednost.
I u kadetskoj konkurenciji smo gledali klupsko finale i to između dvije igračica Aquaestila. Na kraju je Elena Vukovac s 3:2 (-8, 7, -8, 9, 4) svladala Leeloo Han Vukelju. Vukovac je u polufinalu s 3:1 bila bolja od Franke Miškić (Šibenik), dok je Han Vukelja s 3:2 (8, 4, -10, -6, 8) pobijedila Lanu Benko (STK Zagreb).
Kod mlađih kadetkinja Karla Ivčić (Sveti Jakov Jadranovo) je ponovila uspjeh s prethodnog turnira u Dugom Selu. U Zadru je imala dojmljiv nastup na putu do titule, u glavnom ždrijebu nije ispustila set, a za kraj je s 3:0 svladala Anđelu Živković (Šibenik). Inače, Ivčić je u kvalifikacijskoj skupini imala najteži meč kada je okrenula 0:2 (-10, -5, 8, 7, 7) protiv Zare Bestijanić (Šenkovec). Treće mjesto osvojile su Loreta Mandić (Šibenik) i Marija Bogović (Malinska).