Tamara Boroš opet odvela Njemice do europskog naslova

Tamara Boroš opet je prvakinja Europe.

Nekad vrhunska hrvatska stolnotenisačica već dvije godine je izbornica Njemačke i u tom razdoblju dvaput ih je odvela na krov Europe. U Malmöu smo gledali smo identično finale kao i prije dvije godine u Cluj Napoci, a ovog puta Njemice su pobijedile Rumunjke još uvjerljivije (3:0). Te dvije reprezentacije dominiraju europskim stolnim tenisom od 2013., pet od sedam finala su igrali međusobno, a Njemice su ovom prigodom uzvratile Rumunjkama za poraz s Europskih igara. Ovim uspjehom Njemice su osvojile deveto ekipno zlato na kontinentalnim prvenstvima, čime se Njemačka izjednačila s prethodnim rekorderom, Mađarskom.
Ekipu Njemačke su činile Han Ying, Nina Mittelham, Shan Xiaona, Sabine Winter i Annett Kaufmann. Zanimljivo je da su sve susrete pobijedili s 3:0, redom Englesku, Austriju, Ukrajinu Italiju, Portugal i na kraju Rumunjsku. Treće mjesto osvojio je Portugal i Francuska.
Čestitke Tamari na vrhunskom potignuću od Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

U muškoj konkurenciji europski naslov osvojila je Švedska pobjedivši u finalu Njemačku s 3:1. Broncu su osvojile Francuska i Portugal.