Petek, Rebić, Zidarić i Vukovac osvojili Bjelovar

Odigran je i treći bodovni turnir ove sezone, STK Bjelovar organizirao je 13. kup Grada Bjelovara i to u osam kategorija.

Kod juniora titula je završila u rukama igrača STK Zagreb, Borne Peteka i Zrinke Rebić. Kod kadeta najbolji je bio Petar Zidarić (Pula), a kod kadetkinja Elena Vukovac (Aquaestil).

U juniorima smo gledali klupsko finale STK Zagreba, a Borna Petek je s 3:1 svladao Luku Zlatkova. Petek je imao neizvjestan meč u polufinalu, Leon Benko (GSTK Zagreb) je vodio 2:1, ali Petek je slavio u fiksu petog seta (-8, 5, -9, 8, 11). Uz Benka treće mjesto osvojio je njegov klupski suigrač Luka Lozušić. Također, zanimljiv je bio i okršaj za polufinale gdje je Benko slavio nad klupskim suigračem Ivanom Henclom s 3:2 (8, -7, 7, -8, 7).
Kod kadeta Petar Zidarić prekinuo je niz Ante Kolaka (Cibalia). Nakon dvije zlatne medalje na TIS Openu i Zadru, Zidarić je u finalu svladao Kolaka s 3:2 (-9, -11, 8, 6, 1) i to nakon što je Vinkovčanin vodio 2:0 u setovima. Treće mjesto osvojili su Leo Bernaz (Brovinje) i Nikola Jurić (Marathon).
I dok je u starijoj konkurenciji bio brončani, u svojoj kategoriji zlato mu nije moglo izmaknuti. Nikola Jurić ponovio je uspjeh i Zadra te osvojio turnir u Bjelovaru u konkurenciji mlađih kadeta. Najteži susret imao je u četvrtfinalu kada je izbacio Kristijana Andabaka (Cibalia) nakon pet setova (6, 4, -8, -8, 3), da bi do kraja turnira slavio bez izgubljenog seta. U polufinalu je s 3:0 svladao Bonu Hrnčića (TIS), a potom za titulu istim rezultatom i Matea Terihaja (Samobor). Uz Hrnčića treće mjesto osvojio je Matija Zohil (Pula).
Nikola Vučinić (Cibalia) osvojio je prvo mjesto u konkurenciji najmlađih kadeta. Teži meč u skupini gdje je slavio 3:2 nad Lukom Gradiškim (Zabok), a potom je do kraja turnira ispustio tek set. U finalu je s 3:0 svladao Luku Crnoju (Dugo Selo). Treće mjesto osvojili su Lovro Posilović (Zagorac) i Mate Matković (Malinska).

Kod juniorki turnir je osvojila Zrinka Rebić (STK Zagreb). Velik posao obavila je u polufinalu kada je izbacila drugu nositeljicu Doru Ćosić (Mladost) s 3:2 (5, 10, -8, -8, 9), a potom je u finalu s 3:1 svladala Brunu Borovec (Mladost). Inače, Rebić je osmini finala prošla dalje nakon što je gubila 2:1 od Larise Putigne (Pula). Uz Ćosić treće mjesto osvojila je i Sena Smailji (Srdoči), koja je za postolje s 3:2 (10, -10, 9, -6, 4) pobijedila Jelenu Vukelić (Varaždin). Težak meč imala je i u osmini finala gdje je prošla Brunu Gučin (TIS) nakon pet setova (-10, 9, 13, -7, 8).
Elena Vukovac je u Bjelovaru ponovila uspjeh iz Zadra, a time je i preuzela vodeću poziciju na rang listi kadetkinja. U finalu smo gledali klupski dvoboj dviju igračica Aquaestila, na kraju je Vukovac s 3:1 bila bolja od Leeloo Han Vukelje. Treće mjesto osvojile su Klara Končar (Bjelovar) i Anna Derliuk (Dugo Selo).
Tri turnira i tri prva mjesta za mladu igračicu iz Jadranova, Karlu Ivčić. Na tom putu je opet bila uvjerljiva, ispustila je tek set na cijelom turniru, a u finalu je s 3:0 svladala Mariju Bogović (Malinska). Treće mjesto pripalo je Niki Crnogaj (Mladost) i Anđeli Živković (Šibenik).
Tamara Grobotek (Donji Miholjac) ponovila je uspjeh iz Dugog Sela i opet osvojila prvo mjesto. Ovog puta je imala nešto teži put, u polufinalu je vodila 2:0 sa Sašom Lendrec (Stubica) pa je prolaz tražila u petom setu (10, 9, -8, -6, 7). U finalu je s 3:1 bila bolja od Stele Presečki (Zagorec), koja je također imala teži meč u polufinalu kada je nakon pet setova (8, 6, -5, -15, 7) pobijedila Petru Lipovšćak (Jaska).