Pituri u Španjolsku, Kojić i Ban na Poljake i Francuze

Stolnotenisači Libertasa Marinkolora saznali su suparnike u Europskom kupu, a turnir drugog kruga igrat će se u Španjolskoj.

Domaćin skupine B je momčad Robin Hat Prisco L'Escale, a tu su još belgijski Sokah Hoboken, španjolski Les Borges i hrvatski Libertas Marinkolor. Zanimljivo je da se pri ždrijebanju potkrala greška organizatora te su Pituri prvotno trebali igrati u Danskoj, ali nakon dva sata stigao je ispravak te će Dubrovčani ipak put Španjolske. Morao se ponoviti ždrijeb za šest posljednjih klubova, a među tih šest je bila i kuglica s natpisom Libertasa Marinkolora. Termin za drugi krug Europskog kupa je od 17. do 22. listopada. Pituri u 1. kolu igraju s domaćinom, zatim u 2. kolu s predstavnikom Belgije, a na kraju s Les Borges. Inače, momčad Robin Hat Prisco L'Escale je plasman u drugi krug Europskog kruga izborila u Varaždinu gdje je osvojila turnir, a u susretu s domaćinom Starrom slavili su s 3:2.

Austrijski Wiener Neustadt, za koji igraju hrvatski reprezentativci Frane Kojić i Ivor Ban, će u drugom krugu Lige prvaka igrati u skupini C, zajedno s francuskim Hennebontom i poljskim Dekorglass Dzialdowom. Četvero najboljih će proći u polufinale, dok će se drugoplasirani plasirati u četvrtfinale Europskog kupa.

Libertas zdrijeb Europski kup 2faza 2023 1

Liga prvaka zdrijeb