Favoriti uvjerljivi uoči derbija, Vrsaru istarski dvoboj

Prvakinje su očekivano startale pobjedom, a prvi susret u novoj sezoni Superlige odigran je u gostima kod zagrebačke Mladosti.

Stolnotenisačice dr. Časla slavile su s glatkih 3:0, uz tek dva izgubljena seta u cijelom susretu. Dorina Srebrnjak je s 3:1 svladala Brunu Borovec, Ni Xia Lian je s 3:0 nadigrala Doru Ćosić, a sve je zaključila Mirela Đurak Blažičević nakon što je s 3:1 pobijedila Victoriju Pustaj.
Uvjerljiv start imao je i Aquaestil koji na domaćem terenu očekivano slavio nad mlađahnim Zagrebom (3:1). Za Dugorešanke je zaigrala Amy Wang, 31. igračica svijeta, i pritom ostvarila dvije pobjede, nad Zrinkom Rebić (3:0) i Sarom Tokič (3:1). Treću pobjedu je ostvarila Xue Han Vukelja koja je s 3:1 pobijedila Tokič. Gostujući sastav ima razloga za zadovoljstvo u vidu dobrog otpora mlade slovenske reprezentativke Tokič, koja je u oba svoja protiv iskusnih i puno jačih igračica susreta otkinula po set. Kao i da je u dvoboju hrvatskih kadetskih reprezentativki pobjedu odnijela Franka Miškić (3:2), iako je Elena Vukovac vodila 2:1.
Sve je to dobra najava uoči derbija sezone koji se igra u sljedećem kolu, dr. Časl će u Dedićima ugostiti Aquaestil (18. listopada, 18.00). I dok će Dugorešanke u tom susretu vjerojatne biti kompletne, tek treba vidjeti što će ponuditi Zagrepčanke i hoće li izvući i tešku artiljeriju koja je registrirana za njih.
Istarski derbi pripao je Vrsaru. Domaća ekipu su predvodile Slovenka Manca Fajmut i Martina Rioža te Puljanke nisu imale previše šansi. Jedinu pobjedu za gostujuću ekipu donijela je Nikolina Miličević koja je okrenula 2:1 protiv Sene Smailji (-7, 7, -9, 4, 5), dok su u ostalim susretima Vrsarke ispustile tek dva seta.
TIS-u se iz inozemstva vratila Ida Jazbec i u povratničkom meču sudjelovala s dvije pobjede. Prvo je s 3:1 svladala Klaru Cakol, a potom je u četvrtom susretu s 3:0 bila bolja od Jelene Vukelić. Treću pobjedu ostvarila je Marta Vukelić koja je s 3:2 pobijedila Vukelić. Jedini bod za gostujuću ekipu ostvarila je Karla Franović nakon što je s 3:1 bila bolja od Ane Švarc.
Požega je dva boda upisala protiv petrinjske Mladosti (3:1), a glavnu rolu odigrala je Nikolina Raguž koja je ostvarila dvije pobjede, protiv Neve Gojković (3:1) i Ane Murat (3:2). Treći bod osigurala je Jelizaveta Zoidze tako što je s 3:2 bila bolja od Murat.