Primorac jedan od panelista na događanju u Dubrovniku

Ministarstvo turizma i sporta održalo je u Dubrovniku Aktivnost uzajamnog učenja: Izazovi i mogućnosti sportske diplomacije u 21. stoljeću na kojem su sudjelovali predstavnici i stručnjaci iz 10 država članica Europske Unije, akademski stručnjaci iz područja sportske diplomacije te bivši i aktivni sportaši.

Između ostalog, na događanju su sudjelovali naši proslavljeni sportaši Maro Joković, Dalibor Bagarić i predsjednik HSTS-a Zoran Primorac, zatim direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin, profesor Richard Parrish te mnogi drugi stručnjaci u ovom području.
Cilj ovog događanja bila je razmjena iskustava vezanih uz uspostavu i provođenje sportske diplomacije u različitim državama članicama EU kako bi se stvorio prostor za učinkovitije povezivanje akademske zajednice i stručnjaka koji rade u institucijama koje kreiraju politiku u području sportske diplomacije.
Kroz panele i prezentacije povezani su različiti dionici sportske diplomacije, od akademske zajednice koja se bavi tom temom, preko kreatora politika i strategija te onih koji provode sportsku diplomaciju u praksi, poput sportaša i drugih sportskih dionika.
Na Aktivnosti se raspravljalo o ulozi sportske diplomacije u zaštiti ljudskih prava, važnosti sportske diplomacije na lokalnoj razini te su prikazani su primjeri dobre prakse sportske diplomacije u različitim državama EU. Rasprava o ulozi velikih sportskih manifestacija u sportskoj diplomaciji i brendiranju zemlje u prvi plan je stavila sve izazove i probleme s kojima se susreću organizatori velikih sportskih manifestacija, međutim i ulogu koju ovakve manifestacije imaju u razvijanju sportske diplomacije.

Primorac Dubrovnik panel 1