Zohil, Smailji, Milak i Miličević osvojili Varaždin

U Varaždinu se odigrao 17. memorijal Mirko Abramović na kojem je nastupilo oko 450 stolnotenisača iz četiri države, Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske.

Nagrade najmlađima uručio je gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj. U najstarijoj kategoriji natjecanje su osvojili Borna Zohil (Pula) i Sena Smailji (Srdoči). Kod mlađih juniora prvo mjesto su osvojili Vito Milak (Visia) i Nikolina Miličević (Mladost).
Kod juniora prvo mjesto osvojio je Borna Zohil (Pula). U polufinalu je s 3:1 bio bolji od Lovre Kaleba (Split), a u finalu s istim rezultatom i Tina Islamovića (GSTK Zagreb). Inače, Islamović je za finale s 3:0 svladao drugog nositelja Vitu Milaka (Visia). Prije toga je dvaput prošao dalje nakon pet setova, suigrača Antonija Brakusa i Gabrijela Marjanovića (STK Zagreb). Treće mjesto osvojio je Lovre Kaleb (Split), a velik posao je napravio kada je u četvrtfinalu izbacio Luku Lozušića (GSTK Zagreb) i to nakon što je gubio 2:0 (-8, -10, 10, 9, 10).
U starijoj kategoriji bio je treći, zato je kod mlađih juniora Vito Milak (Visia) osvojio prvo mjesto. Do finala nije imao previše problema, a za zlato je s 3:2 (-6, 3, -6, 8, 7) svladao Andreja Mrkića (Pula). Treće mjesto osvojili su Karlo Zorić (GSTK Zagreb) i Gabrijel Marjanović (STK Zagreb).
Kod kadeta najbolji je bio Leo Bernaz (Brovinje). Za polufinale je okrenuo 1:2 protiv Benjamina Šargača (Dugo Selo), koji je prije toga izbacio prvog nositelja Leona Benkovića (Jaska). Inače, prvi nositelj turnira je bio Ante Kolak (Cibalia), ali nije odigrao sve mečeve do kraja te je njegovu poziciju preuzeo Leon Benković, koji je osvojio prvo mjesto u skupini 1 s tri pobjede. Bernaz je u polufinalu s 3:0 svladao Antona Derliuka (Vodovod), a za kraj je spasio 0:2 (-7, -10, 9, 9, 6) protiv Olivera Poljaka (GSTK Zagreb). Poljak je težak meč imao u polufinalu gdje je nakon pet setova svladao Davida Čapandu (-13, 5, 12, -10, 8), koji je u meču za medalju nadigrao drugog nositelja Denija Valea.
Čapanda je uzeo broncu u starijoj kategoriji, a sve je okrunio nastupom u konkurenciji mlađih kadeta. Do polufinala je sve prolazio s 3:0, a potom je s 3:2 (-12, 8, 12, -11, 3) pobijedio Nikolu Jurića (Marathon). U finalu je s 3:0 bio bolji od Matea Terihaja (Samobor). Uz Jurića treće mjesto osvojio je Kristijan Andabak (Cibalia).
U konkurenciji najmlađih kadeta prvo mjesto osvojio je Šimun Milošević (Mladost). Prvi nositelj turnira iza sebe ima odličan turnir, sve susrete je riješio u tri seta, a na kraju u finalu je s 3:0 bio bolji od Lovre Posilovića (Zagorec). Brončani su bili Arian Okanović (Malinska) i Lukas Zeba (Marathon).
Okanović je u starijoj konkurenciji bio odličan treći, a u kategoriji klinaca je osvojio turnir. U finalu je s 3:1 bio bolji od Matea Pavlovića (Stubica). Treće mjesto osvojili su Jan Posavec (Dugo Selo) i Niko Škoko Zdelar (Požega).


Sena Smailji (Srdoči) je osvojila turnir juniorki. Imala je tri neizvjesna meča na ovom turniru i svaki put je izašla kao pobjednica. U skupini je s 3:2 svladala Larisu Putignu (Pula). Potom je u polufinalu s 3:2 svladala Nevu Gojković (Mladost), a za naslov u pet setova i Jelenu Vukelić (Varaždin). Treće mjesto uz Gojković osvojila je i Ana Znika (TIS).
Nikolina Miličević (Mladost) ponovila je uspjeh iz Osijeka kada je osvojila prvo mjesto u konkurenciji mlađih juniorki. U Varaždinu je najteži susret imala u osmini finala gdje je okrenula 1:2 protiv Anne Derliuk (Dugo Selo). U polufinalu je s 3:1 svladala Larisu Putignu (Pula), a potom za zlato s 3:1 i Lanu Benko (STK Zagreb). Lijep uspjeh za Benko koja je minimalno dvije do tri godine mlađa od konkurencije. Uz Putignu treća je bila i Bruna Gučin (TIS). Inače, u donjem dijelu ždrijeba Neva Gojković je zaustavila drugu nositeljicu Maru Markovanović (Dugo Selo) s 3:2, a potom je Gojković u meču za polufinale poražena od Gučin s 3:1.
Kod mlađih juniorki je Lana Benko (STK Zagreb) bila srebrna, a kod kadetkinja osvojila je zlato. Za prvo mjesto je imala okršaj s klupskom suigračicom Frankom Miškić i pobijedila je s 3:1 (10, 9, -9, 9) s tim da su sva četiri seta završila u fiksu. Njih dvije su se susrele i u četvrtfinalu starije kategorije i tada je slavila Benko s 3:1, ali nije bilo toliko neizvjesno. Treće mjesto osvojile su Klara Končar (Bjelovar) i Karla Ivčić (Sveti Jakov Jadranovo). Pogotovo lijep uspjeh za Ivčić koja je starija od konkurencije 2-3 godine.
Karla Ivčić (Sveti Jakov Jadranovo) je bronci dodala i zlato iz kategorije mlađih kadetkinja. I pritom je nastavila niz uspjeha, ove sezone osvojila je sve turnire u ovoj kategoriji. Ukupno njih pet! U finalu je s 3:0 svladala Ivu Lešić Duraliju (TIS). Treće mjesto osvojile su Sara Rivetti (Zagorec) i Anđela Živković (Šibenik).
U konkurenciji najmlađih kadetkinja najbolja je bila Petra Lipovšćak (Jaska). U polufinalu je s 3:1 svladala Stelu presečki (Zagorec), a potom je u finalu s 3:2 (6, 4, -9, -7, 9) pobijedila Sašu Lendrec (Stubica). Uz Presečki treće mjesto osvojila je i Tamara Grobotek (Donji Miholjac).
U kategoriji klinceza pobijedila je Romea Matas (Lučica). Drugo mjesto osvojila je Victoria Matošević (Mladost), dok su treće bile Antea Tasovac (Lučica) i Katja Mandić (Šibenik).
U ekipnim natjecanjima kod juniora prvo mjesto osvojila je Visia ispred Splita, kod juniorki Mladost je bila prva, dok je Dugo Selo završilo na drugom mjestu. Kod kadeta najbolja je bila selekcija Selenče i Novog Sada ispred kombinacije Samobora i Jaske. Kod kadetkinja prvo mjesto osvojio je STK Zagreb, dok je druga bila kombinacija Mladosti i Jaske. U konkurenciji mlađih kadeta prvo mjesto odnijela je kombinacija Selenče i Požege ispred Samobora. Kod mlađih kadetkinja prvi su bili Zagorec i Sveti Jakov ispred Šibenika. U konkurenciji najmlađih kadeta najbolja je bila kombinacija Zagorca i Stubice ispred Stubice, a kod najmlađih kadetkinja Sveti Jakov i Stubica, dok je MGK Drava Žabnik bila druga.