Preminula Dubravka Fabri Mošnja

U 66. godini života napustila nas je Dubravka Fabri Mošnja.

Rođena je 13. kolovoza 1959. u Zagrebu, a krasio ju je epitet najmarljivije mladostašice u povijesti kluba. Naime, penholderašica 'Duda' nije propustila niti jedan trening. Na sebe je skrenula pozornost još kao mlađa kadetkinja, s devet godina je igrala nekoliko susreta za seniorsku ekipu Mladosti. U mlađim danima je bilježila vrijedne uspjehe, tako je na kadetskom Europskom prvenstvu bila srebrna. Osvojila je još pet medalja na juniorskim EP-ima, kao i međunarodna prvenstva Mađarske i Austrije. Prvi trener joj je bio Željko Hrust, a kasnije je upijala savjete od Hudetza, Vogrinca, Odorčića, Kvesića i Novakovića.
Punih deset godina je bila seniorska reprezentativka (1972. - 1982). U tom periodu je sudjelovala je na pet svjetskih i pet europskih prvenstava. U dresu jugoslavenske reprezentacije osvojila je ekipnu broncu na EP-u 1976. Osvojila je nekoliko medalja na Mediteranskim i Balkanskim igrama, bila je pobjednica prvenstva Italije u raznim kategorijama i druga na pojedinačnom prvenstvu Španjolske. Na Svjetskom prvenstvu 1975. u Calcutti (danas Kolkata) je dogurala do četvrtfinala parova. Njezin najviši doseg na europskoj rang listi bilo je 16. mjesto (1976.). Na prvenstvima Jugoslavije je osvojila 13 seniorskih naslova u raznim kategorijama, od toga je čak deset ekipnih naslova, koje je poklonila svojoj Mladosti.
Poslije završetka aktivnog igranja i udaje neko vrijeme je trenirala male igračice i bila član Uprave kluba na Savi, gdje je provela svu svoju mladost.
Ispraćaj Dubravke Fabri Mošnje bit će 27. studenoga u 10.45 u krematoriju na Mirogoju. Hrvatski stolnoteniski savez izražava sućut Dubravkinoj obitelji.