Islamović, Šeredeha, Milak i Markovanović najbolji

Proteklog vikenda u Donjoj Stubici održan je 5. memorijal Drage Čordaša na kojeg se prijavilo više od 330 igrača i igračica.

Tako je memorijal u svom petom izdanju i prvi bodovni turnir HSTS-a u 2024. srušio vlastite rekorde po broju sudionika.
U juniorskoj konkurenciji naslove su odnijeli Tin Islamović (GSTK Zagreb) i Sofija Šeredeha (Aquaestil), kod mlađih juniora Vito Milak (Visia) i Mara Markovanović (Dugo Selo), a kod kadeta Ante Kolak (Cibalia) i Franka Miškić (Šibenik).
U seniorskoj konkurenciji titula najboljeg završila je u rukama Frane Runjića (Kutina), koji je u finalu s 3:0 svladao Krunoslava Belića (Dugo Selo). Treće mjesto pripalo je Petru Zniki (Starr) i Bruni Peteku (Požega).
Kod juniora titulu je odnio Tin Islamović (GSTK Zagreb), a najteži meč imao je u finalu protiv Simona Vinceka kojeg je dobio s 3:2 (-10, 8, 11, -9, 7). Treće mjesto osvojili su Gabrijel Marjanović (STK Zagreb) i Zvonimir Kramarić (Aquaestil).
U konkurenciji mlađih juniora najbolji je bio Vito Milak (Visia), u polufinalu je s 3:1 nadigrao Zvonimira Kramarića (Aquaestil), a potom u finalu i klupskog suigrača Simona Dvorskog s 3:1. Uz Kramarića treće mjesto osvojio je Karlo Zorić (GSTK Zagreb). Inače, Zorić je u polufinalu vodio 2:0 protiv Dvorskog, ali igrač Visije uspio je okrenuti tijek susreta (-3, -12, 7, 7, 7). Sličnu situaciju imao je i Kramarić, za ulazak u polufinale je gubio 2:0 od Luke Tepeša (STK Zagreb), da bi potom ipak prošao dalje (-8, -9, 7, 7, 7).
Kod kadeta turnir je pripao Anti Kolaku (Cibalia), koji je u finalu s 3:1 pobijedio Olivera Poljaka (GSTK Zagreb). Težak meč imao je u meču za četvrtfinale protiv Franka Torića (Libertas Marinkolor), ali prošao je dalje nakon pet setova (6, -6, -7, 7, 8). Treće mjesto osvojili su Petar Zidarić (Pula) i Arien Kovačić (Mihovljan).
U starijoj konkurenciji je dogurao do četvrtfinala, ali zato je osvojio mlađe kadetski turnir. Nikola Jurić (Marathon) je bez problema dogurao do finala da bi potom za naslov okrenuo 0:2 (-8, -3, 5, 5, 10) protiv Matea Terihaja (Samobor). Bronca je završila u rukama Bone Hrnčića (TIS) i Ivana Smiljanića (Požega).
Kod najmlađih kadeta gledali smo zavrpnicu igrača iz zagorskih klubova točnije tri igrača Stubice i jedan iz Zagorca. Na kraju je zablistao Petar Grđen (Stubica). U polufinalu s 3:0 bio bolji od klupskog igrača Lovre Ovničevića, a potom je za naslov svladao još jednog svog kolegu - Karla Pavlovića s 3:1. Uz Ovničevića treće mjesto osvojio je Lovro Posilović (Zagorec).
Kod klinaca najbolji je bio Arien Okanović (Malinska), a u finalu je s 3:1 pobijedio Matea Pavlovića (Stubica) s 3:1. Broncu su osvojili Niko Škoko Zdelar (Požega) i Adam Petrović (Opatija '08.).
Kod djevojaka na seniorskom turniru su bile tri igračice, prva je bila Ivana Tubikanec (Sveta Nedjelja), druga Ana Znika (Samobor) i treća Nikolina Raguž (Požega).
U juniorskoj konkurenciji također nije velika konkurencija, a prvo mjesto osvojila je Sofija Šeredeha (Aquaestil) pobijedivši u finalu Brunu Gučin (TIS), dok su treće bile Mara Markovanović (Dugo Selo) i Ana Znika (TIS).
U mlađe juniorskoj konkurenciji naslov je osvojila Mara Markovanović (Dugo Selo), a u finalu je s 3:0 nadigrala Brunu Gučin (TIS). Treće mjesto pripalo je Vanessi Krnić (Kvarner) i Franki Miškić (Šibenik).
U starijoj kategoriji je osvojila broncu, ali zato je Franka Miškić (Šibenik) bila prva kod kadetkinja. U šest mečeva nije ispustila niti set, a za kraj je s 3:0 pobijedila Klaru Končar (Bjelovar). Treće mjesto osvojile su Nera Vujasinović (Požega) i Katja Žganec (MGK Drava Žabnik).
Karla Ivčić nastavila je svoj niz iz 2023. Ovo joj je bio sedmi turnir gdje je nastupila i sedmi naslov u mlađe kadetskoj konkurenciji. U polufinalu je s 3:1 pobijedila Mariju Bogović (Malinska), a potom je za kraj s 3:0 bila bolja od Anđele Živković (Šibenik). Uz Bogović broncu je osvojila i Sara Rivetti (Zagorec).
Kod najmlađih kadetkinja uzbudljivo finale, a pobjedu u pet setova (-5, 10, 6, -7, 3) odnijela je Petra Lipovšćak (Jaska) ispred Stele Presečki (Zagorec). Treće mjesto osvojile su Saša Lendrec (Stubica) i Nika Gregurec (MGK Drava Žabnik).
Za kraj, kod klinceza, najbolja je bila Victoria Matošević (Mladost). U finalu je s 3:0 svladala Katju Mandić (Šibenik), dok su treće mjesto osvojile Petra Šarić (Dugo Selo) i Antonija Bogović (Malinska).