Počinje EP do 21 godine, Arapović brani titulu

Od srijede do nedjelje, 24. - 28. siječnja, u Skoplju se igra Europsko prvenstvo do 21 godine, a Hrvatsku će predstavljati šestero stolnotenisača te izbornici Željan Gaćina i Darko Arapović.

Za titulu će se natjecati 55 stolnotenisača i stolnotenisačica u tri kategorije (singl, par i miks), a titulu u ženskoj konkurenciji branit će Hana Arapović.
Naša stolnotenisačica je zabljesnula lani kada je osvojila titulu u Sarajevu što joj je bila prva medalja u pojedinačnoj konkurenciji na europskim smotrama. Tada je u četvrtfinalu izbacila Rumunjku Zahariju, najveću konkurenticu u dotadašnjoj karijeri. Nakon te pobjede dobila je krila, u polufinalu je totalno nadigrala Njemicu Griesel, a potom u finalu i Njemicu Klee. Uz Arapović, koja je prva nositeljica, u ženskom turniru igrat će i Dora Ćosić.
U muškoj konkurenciji imat ćemo četiri predstavnika, Ivora Bana (12. nositelj), Bornu Peteka, Leona Benka i Ivana Hencla.
U parovima kod djevojaka Arapović će igrati s Njemicom Klee, a Ćosić s Grkinjom Papadimitriou. Kod muških Ban igra s Petekom, a Benko s Henclom. Inače, Ban je 2022. u Cluj Napoci u paru s Mađarom Andrasem bio europski prvak, a godinu ranije su bili viceprvaci Europe.
U mješovitim parovima igraju Ban i Arapović, lani je hrvatska kombinacija zaustavljena korak do medalje i polufinala. Ostali parovi su Benko i Ćosić, Hencl i Portugalka Matos, a Petek je s Poljakinjom Bogdanowicz. Njih dvoje su lani zaustavljeni u osmini finala.

Stolnotenisači
Skupina 4
Ban (Hrv), Tretiak (Ukr), Moravek (Češ), Stojčev (Mkd)
Skupina 7
Klajber (Svk), Laffineur (Bel), Petek (Hrv), Isik (Tur)
Skupina 11
Kogans (Lat), Green (Eng), Vovk Petrovski (Slo), Hencl (Hrv)
Skupoina 12
Danzer (Nje), Kveton (Češ), Camara (Niz), Benko (Hrv)

Stolnotenisačice
Skupina 8
Wielgos Z. (Pol), Ćosić (Hrv), Baasan (Šve), Kalaitzidou (Nje)