TIS slavio u gostima kod Varaždina

Krenuo je i drugi dio ženske Superlige, a u 7. kolu nije bilo iznenađenje. 

Bilo je ovo kolo gostujućih ekipa s obzirom na to da je četiri od pet susreta završilo u korist gostiju. 
TIS je po drugi put ove sezone pobijedio Varaždin, samo ovog puta je bilo nešto neizvjesnije i pobjednik je riješen u pet mečeva. Za domaću ekipu Cakol je ostvarila dvije pobjede, ali za nešto više nedostajala im je treća pobjeda. Najbliže tome bili su u trećem meču, kod 1-1, gdje je Švarc slavila u fiksu petog seta (-5, 7, 6, -7, 11). Za gošće su sve tri igračice (Jazbec, M. Vukelić i Švarc) ostvarile po pobjedu što je bilo dovoljno da se popnu na treću poziciju na tablici.
Prvakinje iz Dedića su nastavile istim ritmom i u drugom dijelu sezone. I dalje ne znaju za poraz, svi ligaški susreti su riješeni s 3:0, a tako je bilo i ovog puta u dvoboju s Mladosti. Jedini neizvjesniji je bio dvoboj između Srebrnjak i Ćosić, ali iskusnija igračica domaće ekipe slavila je u petom setu (3, -8, 9, -10, 8).
Aquaestil je do osme pobjede ove sezone stigao u gostima kod Zagreba (3:1). Možda se meč i mogao zakomplicirati da je Tokić uspjela slaviti u prvom susretu, ali Šeredeha je uspjela pobijediti i dovesti svoju ekipu u vodstvo (1:0). Dugoreška Ukrajinka je povela 2:0, slovenska reprezentativka je uspjela izjednačiti, ali u odlučujućem setu Šeredeha je slavila s 11:8 (10, 14, -6, -6, 8). Nakon tog susreta bilo je jasno da će susret vrlo brzo završiti s obzirom na to da je igrala Han Xue Vukelja, najiskusnija igračica ovog susreta i jedna od najboljih ligaških igračica (13-2). U sljedećem susretu je bez većih problema s 3:0 svladala Benko. Domaća ekipa je smanjila na 2:1 nakon što je Miškić pobijedila Leeloo Han Vukelju (3:1), a za kraj se opet ukazala Han Xue Vukelja pobijedivši Tokić s 3:0.
Istarski dvoboj opet je pripao Vrsaru, ovog puta su do pobjedi stigli gostovanju u Puli (3:0). Domaća ekipa nije mogla računati na Ramić i Putignu, dok su Vrsarke nastupile u najjačem sastavu i tu nadmoć potvrdile u areni. Neizvjesniji je bio drugi susret, Tomić je uspjela izjednačiti nakon početnih 0:2, ali u odlučujućem setu Rioža je slavila s uvjerljivih 11:3.
U dvoboju začelja Požega je ostvarila i drugu pobjedu ove sezone, a ostvarena je na gostujućem terenu kod petrinjske Mladosti (3:1). Za razliku od prvog susreta bio je to vrlo izvjestan susret. Domaće su uspjele ostvariti jednu pobjedu, Gojković je bila bolja od Ambruš, ali u ostalim susretima Požega je prepustila tek set.