Osječanima i Zadranima regionalni derbiji

Počeo je i drugi dio sezone u muškoj Superligi, a u 7. kolu slavile su samo domaće momčadi, uz jedan odgođeni susret.

Na rasporedu smo imali i dva lokalna derbija, slavonski i dalmatinski.
Slavonski derbi po drugi put je pripao Vodovodu, samo ovog puta Osječani su slavili na svom terenu i to s 3:0. U prvom susretu Mihaljević je s 3:2 (-8, 7, 7, -9, 8) svladao Mustapića i to je bio najneizvjesniji dvoboj ovog susreta. Nakon toga je Lozušić s 3:1 nadigrao Maglića, a vrlo dobre igre njegovih suigrača okrunio je Banek, koji je s glatkih 3:1 svladao Vidačeka.
Još jedan derbi, ali dalmatinski, se igrao južnije, a Donat je uzvratio Splitu za poraz iz prvog dijela sezone (3:2). Opet se igralo pet mečeva, a Zadrani su ovog puta bili s(p)retniji. Vrlo dobra izvedba Mijatovića, koji je u domaćem slavlju pridonio s dvije pobjede. U prvom svom susretu je spasio 0:2 protiv I. Zeljka, a na koncu je, kod 2:2 u mečevima, nadigrao D. Zeljka s glatkih 3:0. Zadrani su u vodstvo stigli nakon što je Zubčić slavio u fiksu petog seta protiv D. Zeljka (-8, 10, 4, -7, 10). Potom je MIjatović okrenuo 0:2 s I. Zeljkom (-8, -7, 4, 4, 5). No, tu se probudio Split to jest Bakač, koji je s 3:2 (7, -5, -5, 5, -7) svladao Pongraca. Na to se nadovezao I. Zeljko pobijedivši Zubčića s 3:0 , a sva tri seta su završila u fiksu (12:10). Za kraj Mijatović je bez većih problema s 3:0 pobijedio D. Zeljka i osigurao Zadranima četvrtu pobjedu ove sezone (4-7).
Starr je na domaćem terenu bio bolji od Velike Gorice (3:1). Bio je to prilično izvjestan susret s obzirom na to da su sve domaće pobjede ostvarene s glatkih 3:0, Ređep dvije i Vidan jednu. Jedinu pobjedu za goste osigurao je Petrović, koji je okrenuo 0:2 protiv Znike (-7, -9, 9, 3, 8).
Ranije su igrali GSTK Zagreb i Pula, a bio je to jedan ekspresan susret (3:0). Domaća momčad je povela nakon što je Benko s 3:0 svladao Kuzmića, a potom su Krstevski i Martinek predali svoje susrete zbog bolesti. Susret STK Zagreb i Marathona igra se 7. veljače u 17.00.