Malobabić zaustavljena u polufinalu turnira u Beirutu

WTT

Ivana Malobabić zaustavljena je u polufinalu WTT Feedera u Beirutu.

Naša 43-godišnja stolnotenisačica zablistala je na turniru u Libanonu gdje je za ulazak među četiri najbolje nanizala tri igračice. Prvo je s 3:1 (-12, 3, 9, 6) pobijedila Uzbekistanku Khadjijevu, a potom s 3:2 (-6, -9, 8, 6, 10) i Indijku Roy i to nakon što je gubila 2:0. No, najveći skalp ostvarila je u četvrtfinalu kada je izbacila Hongkonžanku Zhu Chengzhu s 3:0 (5, 7, 7), koja drži 48. mjesto na svijetu i koja je od naše stolnotenisačice mlađa 16 godina.
No, tu je i bio kraj za našu predstavnicu jer je Luksemburžanka De Nutte slavila s 3:0 (14, 5, 6). Ovo je Malobabić drugo polufinale u karijeri,a ima i još dva četvrtfinala.
Naša stolnotenisačica ove godine ima ogroman postotak dobivenih mečeva, čak 75 posto, a nedavno je srušila osobni rekord po pitanju rankinga gdje sada drži 82. mjesto na svijetu. No, trenutno je važnija rang lista koja vodi na Olimpijske igre u Parizu, a tamo je Ivana trenutno na 46. poziciji. U Pariz će se ukupno plasirati 70 djevojaka, od toga 32 ih se plasiralo kroz ekipno natjecanja na Svjetskom prvenstvu, a još njih 22 će sreću naći kroz kvalifikacije za OI. Po tim zbrojevima Malobabić bi u najgorem slučaju bila negdje na 69. mjestu, ali treba sada uračunati i ovaj zadnji uspjeh koji će je gurnuti naprijed nekih desetak mjesta. Kao i da će do konačne liste nastupiti na još četiri turnira, pa i kvalifikacijama za OI.

Malobabić ima dobre jako dobre izglede da izbori nastup u Parizu, ali za konačno slavlje trebat će pričekati dok se ne podvuče i konačna crta.