HRT U MEDARSKOJ "Idemo u Pariz s više samopouzdanja"

Našu mušku reprezentaciju ovih dana posjetila je ekipa HRT-a. Kako je bilo pogledajte u video reportaži Edina Mahmuljina. 

Dok je nacija proteklih mjeseci napeto pratila hoće li se vaterpolisti i rukometaši plasirati na Olimpijske igre, daleko od medijske pozornosti naši su stolnotenisači marljivo skupljali poen po poen, te ponovno izborili nastup na najvećoj sportskoj smotri.

Hrvatska tako za sada ima 25 olimpijskih normi i 53 sigurna putnika u Pariz, a očekuje se da će ukupan broj biti znatno veći.
- Ne postavljam si nikakve rezultatske ciljeve. Mogu si samo postaviti cilj da pružim svoj najbolji stolni tenis i onda da vidim gdje će me to dovesti, rekao je Tomislav Pucar.
- Ja sam stvarno super sretan što idem na nove Olimpijske igre. Nisu kao prve, ali taj osjećaj... Čovjek misli "to sam već preživio", ali onda kad opet dođeš tamo, iznenadi te zapravo veličina tog događaja, koliko je sportaša na jednom mjestu, kaže Andrej Gaćina.
Hrvatski stolnotenisači su osigurali momčadski plasman na Igre, drugi uzastopni i kvotu za dva pojedinačna nastupa, ti sretnici biti će poznati u lipnju. Gaćini će ovo biti čak pete Igre. Za momčad još konkuriraju Frane Kojić i Filip Zeljko.
- Osjećaj je nevjerojatan. Sjećam se kad sam bio mali kako sam uvijek gledao Olimpijske igre na televiziji i jako mi je drago da ću sad, nadam, se imati priliku i zaigrati i izboriti svoje mjesto u ekipi, kaže Filip Zeljko.
- Tamo je "creme de la creme" stolnog tenisa, najboljih 16 reprezentacija svijeta. Tamo nema slabih igrača i slabih protivnika, rekao je Frane Kojić.
- Sretni smo i ponosni i imam dojam da s iskustvom od prošle godine, momčadskim, rekao bih da idemo u Pariz s više samopouzdanja i više vjere u bolji rezultat, rekao je Neven Karković, izbornik hrvatske reprezentacije.
Andrej Gaćina opasno puše za vratom hrvatskom rekorderu sa sedam nastupa na Igrama. To je naravno legendarni Zoran Primorac koji je prvi put nastupio 1988. u Seulu i tamo osvojio medalju u parovima.
- Olimpijske igre su san svih sportaša. Ponavljam se, ali to je stvarno prava istina. Andreju će ovo biti pete Olimpijske igre ako se ne varam, naravno ako ostane zdrav, nikad se ne zna. Neka se sprema, sljedeće su Los Angeles pa Brisbane, znači zna cijelu priču što treba napraviti. Ja mu želim sve najbolje, poručio je Zoran Primorac.
- Pitaju me to svi, a ja kažem da nemam nikakvih planova. Idem koliko ide, koliko mi tijelo dopusti. Glava stvarno hoće i dalje, imam energije, rekao je Gaćina. 

https://sport.hrt.hr/vise-sportova/idemo-u-pariz-s-vise-samopouzdanja--11426214?fbclid=IwAR24o3S8EhgQuGRREe5UZGpfWCiKXIpbhklR0Vbdg2PMGIppCuE1w8_cXOo