Leon Benko startao pobjedom na WTT Feederu

WTT

U Varaždinu je počeo WTT Feeder, a prvog dana na rasporedu su bile kvalifikacije gdje su priliku dobili naši mlađi stolnotenisači ili reprezentativci iz B programa. 

U pojedinačnoj konkurenciji Leon Benko pobijedio je Mongolca Gankhuyaga s 3:0, a sljedeći suparnik bit će mu Talijan Oyebode. Ivan Hencl je vodio 2:1 protiv dvije godine starijeg  Pantoje, ali na kraju je Španjolac slavio s 3:2. Borna Petek je bio slobodan 1. kolo, a slijedi mu dvoboj s Austrijancem Kolodziejczykom. 

Kod djevojaka sve tri naše predstavnice u 1. kolu kvalifikacija su upisale poraze, no manje-više to je i bilo za očekivati s obzirom na jačinu suparnica i razliku u godinama.  Zrinka Rebić je pružila dobar otpor četiri godina starijoj Srpkinji Bezeg, ali na kraju je poražena s 3:2. Slično je bilo i s Dorom Ćosić, koja je izgubila od dvije godine starije Korejke Kim (3:0), s tim da su svi setovi su bili u fiksu.  Klara Cakol je u nešto drugačijoj situaciji u odnosu na ostale dvije naše predstavnice. U Varaždinu se naša stolnotenisačica vratila na međunarodne turnire nakon duljeg vremena, posljednji službeni ITTF turnir igrala je 2019., a u prvom meču poražena je od Bugarke Yovkove s 3:1. Andrea Pavlović je bila slobodna u 1. kolu, a slijedi joj dvoboj sa Španjolkom Coll. 

U mješovitim parovima Borna Petek i Andrea Pavlović su poraženi nakon neizvjesne borbe od Kazahstanaca Kenzhigulova i Mirkadirove (3:2). 
U srijedu se još igraju kvalifikacije, dok će od četvrtka krenuti i glavni ždrijeb kada na scenus tupaju naši najbolji predstavnici. 

Pojedinačno
Stolnotenisači, kvalifikacije, 1. kolo: Pantoja (Špa) - Hencl (Hrv) 3:2 (9, -8, -10, 6, 4), Gankhuyag (Mgl) - Benko (Hrv) 0:3 (-3, -7, -11)
Stolnotenisačice, kvalifikacije, 1. kolo: Ćosić (Hrv) - Kim (Kor) 0:3 (-12, -9, -9), Rebić (Hrv) - Bezeg (Srb) 2:3 (4, -6, -6, 8, -3), Cakol (Hrv) - Yovkova (Bug) 1:3 (-6, 9, -8, -6) 

Mješoviti parovi
Kvalifikacije, 1. kolo: Petek/Pavlović (Hrv) - Kenzhigulov/Mirkadirova (Kaz) 2:3 (5, -11, -6, 11, -10)