TIS se provukao, Požega i Mladost (P) se oprostili

Najzanimljiviji susret 11. kola Superlige stolnotenisačica igrao se u Puli gdje je istoimena ekipa ugostila Tis (2:3).

Domaća ekipa je imala sve u svojim rukama, na krilima Ramić i Tomić, pobijedile Jazbec 3:0 i Vukelić 3:1, Puljanke su povele 2:0, ali Zagrepčanke su se uspjele okrenuti susret u svoju korist. Prvo je Švarc s 3:1 svladala Putignu, potom je Vukelić nadigrala Ramić s 3:0, a za kraj je Jazbec spasila 1:2 od Tomić. Na drugom istarskom gostovanju TIS nije imao niti približno toliko dramatike te su slavili s 3:1 za 13 pobjedu ove sezone.
I Varaždin je napustio istarski poluotok s osmijehom na licu. Prvo su slavili u gostima kod Vrsara s 3:1, a potom su s 3:0 pobijedili Pulu. Važna četiri boda u lovu na četvrto mjesto, Varaždinke u posljednjem kolu dočekuju izravnog suparnika za četvrto mjesto Mladost i dr. Časl.
Aquaestil je odigrao sve susrete u ovoj sezoni Superlige i u posljednjim nastupima su pobijedili Požegu 3:1 i Mladost Petrinju 3:0. Očekivane pobjede za Dugorešanke, koje će prema svemu sudeći i ovu sezonu ponoviti uspjeh od lani te završiti drugoplasirane. I Zagreb je odigrao posljednje susrete ove sezone, slavili su nad Mladost Petrinjom 3:1 i Požegom 3:1, te će sezonu okončati na šestom mjestu.
Dr. Časl je bio slobodan ovo kolo, a u posljednjem će gostovati kod TIS-a i Varaždina gdje će proslaviti svoj 12 naslov prvakinja. Zagrebačka ekipa je prva na tablici s 16-0, a za vjerovati je da će niz nepobjedivosti nastaviti i nakon posljednjeg kola. Ono što je još definitivno sigurno da će STK Zagreb (9-9) na kraju biti šesti, Vrsar sedmi (5-11), a Pula (3-13) osma to jest prva iznad zone ispadanja.
Požega i Mladost su nakon ovog kola i definitivno dobili potvrdu da se opraštaju od superligaškog društva. Požega je deveta i tu će i ostati bez obzira na to što ima samo pobjedu manje od Pule. Naime, neodigrana dva meča u prvom dijelu sezone koštala su ih -2 boda i to će im na kraju presuditi i prije posljednje kola, gdje dočekaju Pulu i Vrsar. Posljednje mjesto zauzela je Mladost Petrinja (0-16), koja ove sezone nije okusila slast pobjede.

Parovi posljednjeg kola Superlige, 27. i 28. travnja
Varaždin - Mladost
TIS - dr. Časl
Požega - Vrsar
Mladost Petrinja - Pula 

TIS - Mladost
Varaždin - dr. Časl
Mladost Petrinja - Vrsar
Požega - Pula