Pucara od osmine finala Svjetskog kupa udaljio jedan poen

Tomislav Pucar nije se uspio plasirati u osminu finala Svjetskog kupa.

Naime, iz skupine je prolazio samo jedan, a naš stolnotenisač je na kraju zauzeo drugo mjesto s pobjedom i remijem. Isti učinak imao je i Lin Gaoyuan, no i bolje poene iz međusobnog okršaja. Točnije, Lin Gaoyuan je prošao dalje za jedan poen, a da je kojim slučajem bio remi u poenima o putniku u osminu finala odlučivao bi ždrijeb. 
Pucar je na otvaranju natjecanja remizirao s Lin Gaoyuanom (2:2), dok je pobijedio Tajpežanina Chuang Chih-Yuana (3:1). Za prvo mjesto skupine i prolaz među 16 najboljih trebao mu je remi između Kineza i Tajpežanina, ali Lin Gaoyuan je slavio s 4:0 te prošao dalje. Šteta zbog ovakvog raspleta jer je Pucar bio blizu da u prvom meču i šokira Kineza, koji drži osmo mjesto na svijetu, pogotvo jer i vodio u prvom setu 9:7, kojeg je na kraju izgubio.

Inače, ovaj Svjetski kup je specifičan jer po prvi put u međunarodnim susretima pod okriljem Svjetske stolnoteniske federacije moguć ishod je - remi. Kao i da se svi mečevi u skupinama igraju na četiri seta, bez obzira kakav je rezultat.