Peteku tri zlata u Požegi, Ćosić osvojila poker titula

U Požegi se od petka do nedjelje igralo državno prvenstvo za juniore i mlađe kadete, a sve je proteklo u odličnoj atmosferi i organizaciji STK Požega.

Na završnici je zablistala stolnotenisačica Dora Ćosić (Mladost) koja je osvojila poker titula, bila je prva u pojedinačnoj konkurenciji, parovima, miksu i ekipno. U juniorima prvak Hrvatske je Borna Petek (STK Zagreb), koji je na kraju osvojio tri zlatne medalje (singl, par i miks). Oboje su se na dostojan način oprostili od juniorskog staža.

Petek je u pojedinačnom imao nešto teži meč u četvrtfinalu s Tinom Islamovićem (GSTK Zagreb), gubio je i u trećem i četvrtom setu, ali uspio je na kraju to riješiti u svoju korist (4:2). U polufinalu je s 4:2 svladao Ivana Hencla (GSTK Zagreb) i pritom mu uzvratio za poraz iz ekipnog dijela, a za kraj je s 4:3 (-5, -8, 8, 7, -14, 8, 9) bio bolji i od Leona Benka (GSTK Zagreb). Benko je poveo 2:0, pa 3:2, ali Petek je sve uspio izvući i slaviti. Igrač STK Zagreb je bio prvi favorit prvenstva, daleko je najbolji junior Hrvatske, a to je i pokazao za stolom pa i kada mu nije sve išlo od ruke.
Uz Hencla broncu je osvojio i Luka Lozušić (GSTK Zagreb). Potonji je najveći posao napravio u četvrtfinalu kada je s 4:2 svladao Luku Zlatkova (STK Zagreb), a s učinkom s državnog preskočio ga je na juniorskoj rang listi te je sada četvrti u poretku.

U parovima Petek i Zlatkov su najteži susret imali u polufinalu kada su prošli nakon pet setova (10, 8, -9, -11, 7) protiv Islamovića i Lozušića (GSTK Zagreb). U finalu smo bili posebno inspirirani te su s glatkih 3:0 pobijedili Benka i Hencla. Treće mjesto osvojili su i Franko Majcen i Antonio Brakus (GSTK Zagreb).

Kod djevojaka u Požegi je postojalo samo jedno ime - Dora Ćosić. Četiri od četiri, bolje od toga nije moglo za igračicu Mladosti.
U pojedinačnom je dominirala, a za kraj je s 4:1 bila bolja od klupske suigračice Brune Borovec. Treće mjesto osvojile su Larisa Putigna (Pula) i Victoria Pustaj (Mladost).

U parovima je bilo nešto teže, u finalu su Ćosić i Borovec gubile 2:0 od Victorije Pustaj i Jelene Vukelić (Mladost/Varaždin), ali sljedeća tri seta dobile su na 9, 8, 9 i potvrdile naslov prvaka. Treće mjesto osvojile su Mara Markovanović i Neva Gojković (Dugo Selo/Mladost) te Ana Znika i Bruna Gučin (TIS).

U miksevima Borna Petek i Dora Ćosić nisu imali poteškoća do finala, da bi na kraju s 3:1 bili bolji od Ivana Hencla i Brune Borovec (GSTK Zagreb/Mladost). Prva tri seta bila su u fiksu, ali na kraju su i tu zasluženo i bez većih problema odnijeli titulu.

U ekipnoj konkurenciji kod juniora titulu je osvojio GSTK Zagreb, a u finalu su s 3:0 bili bolji od STK Zagreb. Dosta izvjesno finale gdje su momci iz Medarske ispustili tek set. Treće mjesto osvojila je Visia nakon što su okrenuli 1:2 protiv Pule. Kod djevojaka perfektan niz Mladosti, koja nije izgubila niti jedan meč, a za kraj su u finalu s 3:0 svladali Pulu. U borbi za broncu Dugo Selo je s 3:1 svladalo TIS.