U Vrsaru jedan od najjačih kampova za Pariz

Od 1. do 7. srpnja Hrvatska odnosno Vrsar će biti središte europskog stolnog tenisa.

Razlog su - Olimpijske igre! U tom istarskom naselju na zapadnoj obali Istre pripreme za Pariz počela je hrvatska stolnoteniska reprezentacija, a na popisu izbornika Nevena Karkovića su Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Filip Zeljko, Frane Kojić i Ivor Ban. No, neće jedino Hrvati biti u dvorani Saline. Naime, u Vrsaru će, uz naše dečke, trenirati i Poljaci, Šveđani, Slovenci, dva Belgijca (Allegro i Rassenfosse) i Austrijanac (Habesohn). Odokativno vjerojatno najjači europski kamp, a ako već nije najjači onda je svakako najbrojniji. Od 16 reprezentacija u ekipnom dijelu OI, sedam ih je iz Europe, a u Vrsaru će biti njih tri!
- Prvotni plan je bilo da u Vrsaru budemo samo Poljaci, Slovenci i mi, ali kako se brzo pročulo dobili smo dosta upita drugih reprezentacija. Na kraju će nas u Vrsaru biti dvadesetak što je maksimum koji možemo primiti zbog kapaciteta dvorane, ali i organizacije priprema. Realno, ova brojka je i više nego dovoljna za optimalan trening. Tako da smo neke igrače i reprezentacije morali, nažalost, odbiti. Na raspolaganju ćemo imati dosta različitih igrača, igrat će se i neki pripremni mečevi - istaknuo je izbornik Neven Karković te dodao:
- Moram se zahvaliti domaćinima, Miroslavu Banjcu i STK Vrsar jer su nam pomogli u organizaciji, a bit će nam na raspolaganju cijelo vrijeme.
Nakon toga naša reprezentacija vraća se u Zagreb, a potom lete za Švedsku, kod jedne od najjačih europskih reprezentacija. 
- Oni su nas pozvali i bit ćemo njihovi gosti od 14. do 19. srpnja. Nakon toga se vraćamo u Zagreb, gdje će nam se možda pridružiti i Slovak Wang Yang, a ubrzo nakon toga letimo za Pariz - zaključio je. .